Službeni posjet gruzijske ministrice pravosuđa

  • Slika /slike/12-11-2018-Službeni posjet gruzijske ministrice pravosuđa/IMG_7347.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica pravosuđa Gruzije Tea Tsulukiani u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj i danas se sastala s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem. 

Predstavnici su ove dvije delegacije na radnom sastanku razmijenili informacije o pravosudnim sustavima svojih zemalja, ali i izazove s kojima se trenutačno suočavaju. Izrazili su i spremnost za daljnju suradnju i razmjenu iskustava.

Tom prigodom potpisan je i Memorandum o suglasnosti kojim dva ministarstva usmjeravaju suradnju u područjima: reforma u pravosuđu, uključujući modernizaciju pravosudnog sustava i organizaciju ministarstava pravosuđa, zatim  pravosudnu suradnju u građanskim, trgovačkim i kaznenim stvarima, usklađivanje nacionalnog pravnog okvira s europskim standardima, zatvorski sustav i organizaciju sustava probacije, prevenciju kriminala i rehabilitaciju. Također, riječ je i o programima resocijalizacije, projektima reintegracije zatvorenika i bivših zatvorenika, partnerstvo za otvorenu vlast, otvoreno i transparentno upravljanje kao i e-uprava.
 
Predstavnici gruzijske delegacije će tijekom dvodnevnog boravka u Republici Hrvatskoj službeno posjetiti i Ministarstvo uprave gdje će ih primiti ministar Lovro Kušćević, Državno odvjetništvo RH gdje će ih primiti glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, Vrhovni sud gdje će ih primiti predsjednik suda Đuro Sessa, Ured za suzbijanje zlouporabe droga, a predviđeni su i službeni posjeti i susreti s dužnosnicima i službenicima zatvorskog i probacijskog sustava RH, kao i posjeta zatvoru u Lepoglavi.

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci