Službeni posjet ministra pravosuđa Republike Armenije Karena Andreasyana

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/2022/rujan/IMG_0373 (2) (1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Ivan Malenica susreo se je u ponedjeljak, 5. rujna, s ministrom pravosuđa Republike Armenije Karenom Andreasyanom koji je boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

 
 

Ministar Malenica ovom je prilikom istaknuo zadovoljstvo na iskazanom interesu armenske strane u prijenosu znanja, iskustava i prakse u području reforme i organizacije pravosuđa, digitalizacije i modernizacije pravosuđa, zatvorskog sustava i probacije i borbe protiv korupcije. Jednako tako naglasio je i dosadašnju dobru bilateralnu suradnju koja je rezultirala podupiranjem Republike Hrvatske u pregovorima za sklapanje Sporazuma o suradnji između Agencije Europske unije za suradnju u kaznenom pravosuđu (EUROJUST) i Armenije nakon zamolbe armenske strane.
 
Obje strane su zaključno izrazili spremnost u daljnjem prijenosu znanja, iskustava i prakse u svim područjima zanimanja koja će doprinijeti i jačanju moguće buduće bilateralne suradnje između ministarstava obje zemlje.
 
Predstavnici armenijske delegacije su tijekom svog boravka održali radne sastanke s predstavnicima Uprave za organizaciju pravosuđa, Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije, Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Samostalnog sektora za digitalizaciju pravosuđa i javne uprave te su posjetili Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu u pratnji predstavnika Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo.

Pisane vijesti