Susret ministara pravosuđa republika Hrvatske i Srbije

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske gospodin Orsat Miljenić i ministrica pravde Republike Srbije gospođa Snežana Malović sastali su se 21. ožujka 2012. godine u Moroviću, u blizini granica dviju država.

Razgovaralo se o poboljšanju suradnje dvaju ministarstava i ostalim otvorenim pitanjima vezanim uz poboljšanje međunarodne pravne pomoći, a posebno na području izručenja, preuzimanja izvršenja kaznenih presuda i predmeta ratnih zločina.

Još jednom je istaknuta potreba procesuiranja svih ratnih zločina, kao i važnost reguliranja toga pitanja međudržavnim sporazumom između republika Hrvatske i Srbije.

Ministri su istakli da je nužno što prije ukloniti zakonodavne i druge prepreke u objema državama za učinkovito procesuiranje i suradnju na tom području.

Gospodin Miljenić i gospođa Malović ocijenili su da je suradnja ministarstava pravosuđa, kao i pravosudnih tijela republika Hrvatske i Srbije, u zadnje vrijeme zamjetno napredovala, ali i da je treba u budućnosti intenzivirati.

Posebna tema razgovora bilo je iskustvo Republike Hrvatske u pregovorima s EU, posebno u pitanjima Poglavlja 23 koja se odnose na pravosuđe.



Pisane vijesti | Bilateralni sastanci