Svečana dodjela zahvalnica pravnim osobama

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/Slika 5.jpg

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je u srijedu 3. srpnja 2013. godine uručio zahvalnice predstavnicima pravnih osoba koje su tijekom 2012. godine imale najveći broj osuđenika na izvršavanju rada za opće dobro.

U obraćanju nazočnima ministar je posebno istaknuo vrijednost suradnje pravnih osoba i probacijskih ureda te nadu za proširenjem suradnje vezano uz izvršavanje sankcije rada za opće dobro u prekršajnom postupku.

Predstavnica ustanove Dobri dom Grada Zagreba Katarina Radat posebno je pohvalila neposrednu suradnju s probacijskim uredima čiji osuđenici izvršavaju sankciju u toj pravnoj osobi.

S obzirom na uistinu veliki broj pravnih osoba koje su iskazale povjerenje probacijskoj službi i ostvarivale suradnju s probacijskim uredima u 2012. godini na svečanosti su dodijeljene zahvalnice predstavnicima deset pravnih osoba, dok će svim preostalim zahvalnice biti dostavljene poštom.

Trenutno se u Republici Hrvatskoj rad za opće dobro izvršava u 611 pravnih osoba odnosno u ustanovama i drugim pravnim osobama čija djelatnost je humanitarna, ekološka, komunalna, odnosno od koristi za društvenu zajednicu.

 

 



Pisane vijesti | Probacija