Svečano zatvaranje twinning projekta IPA 2008 „Potpora reformi kaznenog postupka"

Svečanost zatvaranja IPA 2008 twinning projekta "Potpora reformi kaznenog postupka" održat će se u petak 12. srpnja 2013. godine s početkom u 10,00 sati, u vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Nova cesta 3-7 u Zagrebu.

Projekt je proveden od strane njemačke Zaklade za međunarodnu pravnu suradnju „IRZ“ te grupe od javnog interesa "Međunarodna pravna suradnja" i GIP JCI iz Francuske u trajanju od 25 mjeseci, a krajnji korisnik Projekta bilo je Ministarstvo pravosuđa.

Opći cilj projekta bio je poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti prethodnog postupka u kaznenim postupcima. Svrha projekta bila je pružiti podršku sudovima, državnom odvjetništvu i Ministarstvu unutarnjih poslova u primjeni novog Zakona o kaznenom postupku.

Projekt u vrijednosti od 1.157.859,00 eura financiran je u sklopu IPA programa 2008.

Sudionicima završne svečanosti obratiti će se: ministar pravosuđa Orsat Miljenić, šef Predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević,  njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Hans Peter Annen, francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Michèle Boccoz, pomoćnica ministra pravosuđa i voditeljica projekta Sanja Nola, voditelj projekta od strane zemlje članice EU Jürgen Dehn, prateći voditelj projekta zemlje članice Europske unije Jean-Philippe Rivaud i stalna twinning savjetnica na projektu Marina Thode.



Pisane vijesti | Projekti