Tjedan psihologije u Ministarstvu pravosuđa i uprave

Slika /slike/Zatvorski sustav/tjedan psihologije.jpg

Kao i prethodnih godina, Uprava za zatvorski sustav i probaciju u suradnji sa Sekcijom za penološku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva u periodu od 14. do 20. veljače 2022. obilježila je 15. Tjedan psihologije u Hrvatskoj“.

Svake godine u veljači se obilježava Tjedan psihologije u Hrvatskoj s ciljem približavanja psihologije zajednici u kojoj psiholozi djeluju. Ove godine se održava pod geslom „Čuvajmo mentalno zdravlje“. Psiholozi, službenici Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav i probaciju ujedno i članovi Sekcije za penološku psihologiju održali su više stručnih predavanja i radionica namijenjenih službenicima i namještenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju, te predavanje za studente psihologije. Uvažavajući epidemiološke mjere, sva predavanja su održana online.
Oko 70 studentica i studenata psihologije sa svih Odsjeka za psihologiju u Republici Hrvatskoj imalo je priliku detaljnije se upoznati s poslovima koje obavljaju psiholozi u zatvorskom sustavu i probaciji kroz trosatno predavanje "Psiholog u penologiji" (predavači: Bernardica Franjić Nađ, Đulijana Badurina Sertić, Višnja Omerčan, Ingrid Popovski Cukon, Kristina Humski, Anela Alavanja, Željka Knotek Maloić, Zoran Šimić i Iva Prskalo). Za službenike i namještenike održana su dva predavanja: "Profesionalnost u komunikaciji i mentalno zdravlje" (predavačica: prof. psih. Bernardica Franjić Nađ) i "Mindfulnessom protiv sagorijevanja - kognitivna terapija pune svjesnosti usmjerena na stres u zatvorskom i probacijskom sustavu“ (predavačice prof psih. Bernardica Franjić Nađ, prof. psih. Đulijana Badurina Sertić i prof. psih. Ivana Radić). Za navedene teme vladao je veliki interes i službenika i studenata.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav i probacija