U Dubrovniku održana Generalna skupština CEP-a i konferencija „Etika i ljudska prava u probaciji“

  • Slika /slike/Josip Salapić.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Generalna skupština Europskog udruženja za probaciju (CEP) i konferencija „Etika i ljudska prava u probaciji održana je od 18. do 20. listopada u Srebrenom – Dubrovnik.  Konferenciju su zajedno organizirali CEP i Sektor za probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave.

Na Generalnoj skupštini delegati iz gotovo svih zemalja članica CEP-a okupili su se i informirali o dosadašnjim i budućim aktivnostima CEP-a, izabrali novu predsjednicu, dopredsjednicu i članove Upravnog odbora, te potvrdili gospođu i Janu Špero za novu Glavnu tajnicu.

Konferenciju „Ljudska prava i etika u probaciji“ otvorio je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić.

U svom govoru državni tajnik Salapić je istaknuo kako hrvatska probacijska služba u svojoj praksi i postupanju poštuje visoke etičke standarde i ljudska prava osoba uključenih u probaciju.

Sudionicima konferencije je, u ime Ministarstva pravosuđa i uprave kao domaćina ove konferencije, zaželio uspješnu konferenciju i ugodan boravak u Republici Hrvatskoj.

Sudionici iz 35 različitih zemalja njih ukupno 110 sudjelovali su na nekoliko plenarnih sjednica i radionica na različite teme te razmijenili iskustva tijekom pauza i društvenih događanja.

Na okruglom stolu o ključnim izazovima u zaštiti ljudskih prava u probaciji ispred Ministarstva pravosuđa i uprave sudjelovao je načelnik Sektora za probaciju Goran Brkić.  

Tijekom konferencije Ministarstvo pravosuđa i uprave, Sektor za probaciju je potpisao Sporazum o suradnji hrvatske i litavske probacijske službe kojim su definirana područja buduće suradnje ovih dviju službi.

Pisane vijesti