Uspjeh službenika pravosudne policije na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca

Slika /slike/vijesti naslovnica/Svjetske igre policajaca i vatrogasaca_Fairfax_lipanj srpanj 2015.jpg

Pod motom “Igre heroja” u američkom Fairfax-u su od 26. lipnja do 5. srpnja 2015. godine održane Svjetske policijske i vatrogasne igre (WORLD POLICE AND FIRE GAMES – FAIRFAX 2015.)

Na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca koje su se održale u Virginiji, SAD, sudjelovalo je oko 12 tisuća policajaca i vatrogasaca iz 70 država koji su odmjerili svoje snage u 60 sportskih disciplina.

U žestokoj konkurenciji voditelj Odjela osiguranja Zatvora u Splitu, Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, Hrvoje Panžić osvojio je zlatnu, a voditelj odsjeka Split, Služba osiguranja pravosudnih tijela Uprave za organizaciju pravosuđa Ministarstva pravosuđa, Rino Stapić osvojio je brončanu medalju u judu.

Hrvoje Panžić u kategoriji do 90 kg, starosne kategorije seniori od 30 do 40 godina, borio se u četiri borbe i ostvario isto toliko pobjeda protiv Lane Shiroma iz SAD-a, Pavela Kasatova iz Rusije, Roberta Shulza iz Brazila i Periklis Psallidasa iz Grčke. Zadnjom borbom u kojoj je bio ozlijeđen jer je u trećoj borbi povrijedio koljeno, osvojio je zlatnu medalju.

Rino Stapić u kategoriji do 100 kg, starosne kategorije seniori od 40 do 50 godina, borio se u pet borbi. Pobijedio je u tri borbe, a izgubio u dvije te time osvojio brončanu medalju. Pobjedu je ostvario u borbi protiv Marka Montgomeryja iz Sjeverne Irske, Simona Sheridana iz SAD-a i Senna de Oliveira iz Brazila, a izgubio je od Geogiosa Petrakisa iz Grčke i Radu Remus Viorela iz Rumunjske.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav