Završetak Twining projekta “Jačanje administrativnih kapaciteta Ministarstva pravosuđa"

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske i Centar za međunarodnu pravnu suradnju Kraljevine Nizozemske, u petak 22. ožujka obilježit će službeni dovršetak IPA 2009 twinning light projekta “Jačanje administrativnih kapaciteta Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske”.

Svečanost dovršetka projekta održat će se u 13.30 sati u Informacijskom centru Europske unije, Trg žrtava fašizma 6 u Zagrebu.

Jačanje administrativnih i upravljačkih kapaciteta službenika Ministarstva pravosuđa bilo je glavna svrha ovog twinning light projekta, koji je proveden u proteklih sedam mjeseci. Od kolovoza 2012. godine, nizozemski i hrvatski stručnjaci su blisko surađivali kako bi razvili model upravljačkih kompetencija, izradili Strategiju ljudskih potencijala, te ojačali kompetencije rukovodećih službenika s posebnim naglaskom na upravljanje radnim procesima, a sve u cilju uspostavljanja učinkovitije i transparentnije rukovodeće strukture Ministarstva pravosuđa.

Provedba projekta se odvijala od kolovoza 2012. godine do ožujka 2013. godine. Ukupna vrijednost projekta je 229.941,33 EUR, od čega je 90% financirano iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), a 10% putem nacionalnog sufinanciranja.

Sudionicima svečanosti obratit će se Luigi M. Barile, prvi savjetnik u Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj, Damir Kaufman, glavni tajnik Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske te Stella Ronner Grubačić, Veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti | Projekti