Međunarodna suradnja

Cross – border trening „Specifics of working with young offenders“
Centar za izobrazbu je od 2. do 5. listopada 2023. bio odabrani domaćin Cross - border treninga u sklopu EPTA-inog II projekta.
Slovenska nacionalna agencija - Centar za mobilnost i europske programe obrazovanja i osposobljavanja (CMEPIUS) odobrila projekt u programu ERASMUS+ KA210
Organiziran službeni posjet slovenske delegacije zatvorskom sustavu Republike Hrvatske u vrijeme adventa.
U vezi s provedenim natječajem i dobivanjem EU projekta pod nazivom „First in then out“, održan je dana 7. rujna 2023. godine prvi online sastanak projektnih timova Republike Slovenije i Republike Hrvatske
Projekt „First in then out“ će se provoditi  u slovenskom i hrvatskom zatvorskom sustavu kroz daljnjih 18 mjeseci, a završna konferencija s prezentacijom svih rezultata rada oba projektna tima planirana je u veljači 2025. godine u Ljubljani (Slovenija).
Međunarodni trening trenera (ToT) na temu Nelson Mandela pravila
U razdoblju od 17. -21. srpnja 2023. godine četvero predstavnika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju sudjelovalo je na međunarodnom treningu trenera (ToT) na temu Nelson Mandela pravila u Beogradu. 
Online sastanak predstavnica Centra za izobrazbu s predstavnicima Bavarske akademije za izobrazbu
16. veljače 2023. godine održan je online sastanak Centra za izobrazbu s Bavarskom akademijom za izobrazbu.
Stručni posjet službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju norveškom KRUS-u ('University College of Norwegian Correctional Service')
Službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju od 17. do 20. listopada 2022. sudjelovali su u stručnoj posjeti KRUS-u, ('University College of Norwegian Correctional Service'), Lillestrom, Norveška.
Studijski posjet zatvorskom sustavu i probaciji u Finskoj
Službenica Centra za izobrazbu je u razdoblju od 23. svibnja do 2. lipnja 2022. godine posjetila zatvorski sustav i probaciju u Finskoj u sklopu nastavka suradnje i razmjene koja je započela 2018. godine posjetom finske zatvorske službenice.
34. sjednica Stalne hrvatsko – bavarske komisije
Službenica Centra za izobrazbu sudjelovala je 3. i 4. svibnja 2022. godine u Münchenu na 34. sjednici Stalne hrvatsko bavarske komisije. 
Međunarodni webinar na temu Voditeljska uloga u psihosocijalnoj hitnoj skrbi (Leadership Role in Psychosocial Emergency care)
16. ožujka 2022. godine službenica Centra za izobrazbu sudjelovala je na međunarodnom webinaru na temu Voditeljska uloga u psihosocijalnoj hitnoj skrbi (Leadership Role in Psychosocial Emergency care) koji je nastavak serije webinara različitih tema u profesionalnom radu. 
 
13. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA
Konferencija je ove godine održana online u Slovačkoj 28. i 29. rujna 2020. godine.
12. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA
12. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA  ove godine održana je u Rumunjskoj 18. i 19. lipnja 2019. u Targu Ocna
Međunarodna razmjena službenika zatvorskog sustava
Boravak finske zatvorske službenice u hrvatskom zatvorskom sustavu