Vijesti

Održana prva radionica izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu i modul“
U Centru za izobrazbu je 18. ožujka 2024. godine održan prvi ovogodišnji termin programa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu I modul - razgovor i razmjena iskustva - primjeri iz prakse“.
Za pomoćnike upravitelja kaznenih tijela u Centru za izobrazbu 8. i 9. veljače te 19. i 20. veljače 2024. godine održane su radionice „Vještine rukovođenja“
U suradničkoj atmosferi uz razmjenu međusobnih iskustava za dvije grupe polaznika/ca - pomoćnika/ca upravitelja iz 14 kaznenih tijela Uprave za zatvorski sustav i probaciju uspješno je proveden program izobrazbe.
Za upravitelje kaznenih tijela u Centru za izobrazbu 14. i 15. studenoga te 14. i 15. prosinca 2023. godine održane su radionice „Vještine rukovođenja“
U dvodnevnom druženju i razmjeni iskustava upravitelji su se prisjetili osnovnih smjernica za učinkovito vodstvo. Kroz vježbe i praktične primjere osvještavali su važnost menadžerskih vještina, kao i važnost timskog rada i emocionalne inteligencije u modernom upravljanju.
Održane izobrazbe „Primjena metode motivacijskog intervjua“
U Centru za izobrazbu su 26. i 27. listopada te 16. i 17. studenoga  2023. godine održane dvije dvodnevne izobrazbe pod nazivom „Primjena metode motivacijskog intervjua“ za službenike/ce Odjela tretmana Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Program izobrazbe Prevencija alkoholizma tijekom listopada i studenoga 2023. godine održan za 4 grupe službenika
Multidisciplinarnim pristupom (pravni, zdravstveni i psihološki aspekt) cilj ove izobrazbe je raditi na jačanju preventivnih mehanizama vezanih uz navedenu temu kao oblik potpore službenicima svih kaznenih tijela.
Održana petodnevna izobrazba za novozaposlene službenike i namještenike pod nazivom „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu“
Izobrazba za novozaposlene službenike i namještenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju održana je u dvije grupe. Za prvu grupu službenika izobrazba je provedena u Zatvoru u Zagrebu  od 2. do 6. listopada 2023., a za drugu grupu u Centru za izobrazbu od 27. studenoga do 1. prosinca 2023.
Polaznici 44. i 45. temeljnog tečaja na hodočašću
Polaznici i polaznice 44. i 45. temeljnog tečaja sudjelovali su na 31. hodočašću hrvatske vojske, policije i branitelja
Održana šesta, posljednja planirana radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“
U Centru za izobrazbu je 27. rujna 2023. godine održana cjelodnevna radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“ za 6. grupu polaznika.
Izobrazba „Strateško planiranje“
U Centru za izobrazbu je dana 26. rujna 2023. godine putem interneta provedena izobrazba „Strateško planiranje“. 
U vezi s provedenim natječajem i dobivanjem EU projekta pod nazivom „First in then out“, održan je dana 7. rujna 2023. godine prvi online sastanak projektnih timova Republike Slovenije i Republike Hrvatske
Projekt „First in then out“ će se provoditi  u slovenskom i hrvatskom zatvorskom sustavu kroz daljnjih 18 mjeseci, a završna konferencija s prezentacijom svih rezultata rada oba projektna tima planirana je u veljači 2025. godine u Ljubljani (Slovenija).
Program izobrazbe Prevencija alkoholizma
Tijekom rujna je nastavljena provedba programa izobrazbe „Prevencija alkoholizma“. 21. i 22. rujna 2023. održane su dvije jednodnevne radionice na kojima je sudjelovalo ukupno 20 voditelja/ica odjela, odsjeka i pododsjeka kaznenih tijela.
Održana izobrazba „Primjena metode motivacijskog intervjua“ za 1. grupu polaznica
U Centru za izobrazbu je 18. i 19. rujna 2023. godine održana izobrazba „Primjena metode motivacijskog intervjua“ za 11 službenica Odjela tretmana Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
U UJ Valbandon održana osnovna razina izobrazbe “M.O.S.O.R. - Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima“
14. i 15. rujna 2023. godine u UJ Valbandon održana je osnovna razina izobrazbe „M.O.S.O.R.“, za 15 službenika Odjela osiguranja zatvorskog sustava. 
Održana druga radionica izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu II. modul“
U Centru za izobrazbu je dana 11. rujna 2023. godine održan drugi termin programa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu II. modul - razgovor i razmjena iskustva“.
Započelo provođenje 44. i 45. temeljnog tečaja
U Centru za izobrazbu i Kaznionici u Požegi 4. rujna 2023. godine započelo je provođenje 44. i 45. temeljnog tečaja. Trajat će do 12. siječnja 2024. godine kad je predviđena svečana prisega za sve polaznice i polaznike u Kaznionici u Požegi. 
Održani pripremni sastanci predavača 44. i 45. temeljnog tečaja
Predstavnici Centra za izobrazbu održali su dva sastanka predavača uoči  početka provođenja 44. i 45. temeljnog tečaja. 
Radni sastanak u svrhu pripreme i organizacije provedbe Twinning izobrazbe M.O.S.O.R.
U prostorijama Centra za izobrazbu 24. kolovoza 2023. godine  održan je radni sastanak predavača Twinning edukacije M.O.S.O.R. - Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima - osnovna razina.
Međunarodni trening trenera (ToT) na temu Nelson Mandela pravila
U razdoblju od 17. -21. srpnja 2023. godine četvero predstavnika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju sudjelovalo je na međunarodnom treningu trenera (ToT) na temu Nelson Mandela pravila u Beogradu. 
Svečana prisega polaznika 43. temeljnog tečaja
U petak 7. srpnja 2023. godine u sportskoj dvorani Zatvora u Zagrebu održana je svečana prisega polaznika 43. temeljnog tečaja koji je trajao od 6. ožujka 2023. godine. 
 
 
Održan drugi, posljednji modul edukacije službenika/ca Odjela tretmana zatvorskog sustava te probacijskih službenika/ca za provedbu posebnog programa tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela – NAS.
Drugi modul edukacije održan je 31. svibnja te 1. i 2. lipnja 2023. godine u Centru za izobrazbu. Ukupno 13 službenika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju osposobljeni su za samostalno provođenje programa.
Održana radionica „ZPIS u radu službenika pravosudne policije – za kaznionice“
U Centru za izobrazbu 22. svibnja 2023. godine održana je radionica „ZPIS u radu službenika pravosudne policije – za kaznionice“.
Izobrazba „Psihički stres i uloga rukovoditelja u sustavu psihološke potpore službenika“
U Centru za izobrazbu je 19. svibnja 2023. godine održana treća, posljednja po redu cjelodnevna izobrazba za upravitelje/ice kaznenih tijela i voditelje/ice probacijskih ureda „Psihički stres i uloga rukovoditelja u sustavu psihološke potpore službenika“.
Održana peta po redu radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“
U Centru za izobrazbu je dana 16. svibnja 2023. godine održana peta po redu cjelodnevna radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“
Program izobrazbe Prevencija alkoholizma
11. i 12. svibnja 2023. održane su još dvije radionice programa izobrazbe „Prevencija alkoholizma“ na kojima je sudjelovalo ukupno 24 voditelja odjela, odsjeka i pododsjeka kaznenih tijela.
Izobrazba „Rad na računalu – napredna razina“
Kao i svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, tako je i ovog ponedjeljka 08. svibnja 2023. godine u Informatičkoj učionici u Centru za izobrazbu proveden tečaj pod nazivom „Rad na računalu – napredna razina“.
Provedena izobrazba „Incidentne situacije u radu s mladima – osnovna razina“
Dvodnevna radionica održana je 4. i 5. svibnja 2023. godine za službenike/ce odjela tretmana, osiguranja i dežurne službenike zatvorskog sustava. 
Održana prva radionica izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu II. modul“
U Centru za izobrazbu je 5. svibnja 2023. godine održan prvi termin programa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu II. - razgovor i razmjena iskustva“.
Izobrazba „Psihički stres i uloga rukovoditelja u sustavu psihološke potpore službenika“
U Centru za izobrazbu je 27. travnja 2023. godine održana druga po redu cjelodnevna izobrazba za upravitelje/ice kaznenih tijela i
voditelje/ice probacijskih ureda „Psihički stres i uloga rukovoditelja u sustavu psihološke potpore službenika“.
Izobrazba „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“ provedena u Zatvoru u Dubrovniku
U Zatvoru u Dubrovniku je za dvije grupe službenika/ca Zatvora dana 25. i 26. travnja 2023. godine održana izobrazba „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“
Održana šesta radionica izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu“
U Centru za izobrazbu je 24. travnja 2023. godine održan šesti termin programa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“ što je ujedno završetak izobrazbe I. modula za ovu godinu.
Nastavljena provedba programa izobrazbe „Prevencija alkoholizma“
U Centru za izobrazbu u ugodnoj radnoj atmosferi nastavljena je provedba izobrazbe „Prevencija alkoholizma“ u terminima 20. i 21. travnja 2023. godine kada su provedene 2 jednodnevne radionice za ukupno 24 voditelja odjela, odsjeka i pododsjeka kaznenih tijela.
Izobrazba „Psihički stres i uloga rukovoditelja u sustavu psihološke potpore službenika/ca“
U Centru za izobrazbu 18. travnja 2023. godine održana je prva od tri cjelodnevne izobrazbe za upravitelje/ice kaznenih tijela i voditelje/ice probacijskih ureda „Psihički stres i uloga rukovoditelja u sustavu psihološke potpore službenika/ca“.
Održana peta grupa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu“
U Centru za izobrazbu je 28. ožujka 2023. godine održan peti od ukupno šest termina programa  izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“, ovoga puta namijenjena rukovodećim službenicima.
Započela provedba programa izobrazbe „Prevencija alkoholizma“
23. i 24. ožujka 2023. godine provedene su dvije jednodnevne radionice na temu prevencije alkoholizma, koje će se kontinuirano provoditi tijekom cijele godine.
Održano prvo ovogodišnje predavanje iz ciklusa online predavanja koja se odnose na djelokrug rada ureda pravobranitelja - Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom pod nazivom „Osobe s invaliditetom u zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“
​16. ožujka  2023. godine održano je online predavanje navedenog ciklusa, „Osobe s invaliditetom u zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“, a predavanje je održao zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.
Održana druga po redu radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“
U Centru za izobrazbu 14. ožujka 2023. godine održana je druga po redu cjelodnevna radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava.“
Započela proveba 43. temeljnog tečaja
6. ožujka 2023. godine započela je provedba 43. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Održana četvrta grupa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu“
U Centru za izobrazbu dana 3. ožujka 2023. godine održana  četvrta od ukupno šest grupa polaznika izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“.
Sudjelovanje predstavnica Uprave za zatvorski sustav i probaciju na 1. KOKOSS Konferenciji
Održana 1. KOKOSS Konferencija „Interdisciplinarnost kao resurs - sinergija i suradnja stručnjaka za otpornije i održivo društvo“.
Obilježavanje 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj
Povodom 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva, Sekcija za penološku psihologiju organizirala je 21. veljače 2023. godine u prostoru Centra za izobrazbu radionicu sa studentima psihologije. 
Održana radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“ za 1. grupu polaznika/ca
U centru za izobrazbu je 21. veljače 2023. godine održana cjelodnevna radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“.
Održana radionica „ZPIS u radu službenika pravosudne policije“
U ponedjeljak 20. veljače 2023. godine održana je prva ovogodišnja radionica „ZPIS u radu službenika pravosudne policije“ koja je namijenjena službenicima pravosudne policije. Izobrazbu je održao predavač – službenik Kaznionice u Lepoglavi.
Svečana prisega polaznika 42. temeljnog tečaja
U petak, 17. veljače 2023. godine svečano su prisegnuli polaznici i polaznice 42. temeljnog tečaja koji se provodio od 17. listopada 2022.  do 17. veljače 2023. godine u Centru za izobrazbu  i Zatvoru u Zagrebu.
Završio petodnevni uvodni tečaj „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu“
U Centru za izobrazbu od 13. do 17. veljače 2023. godine održala se izobrazba „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu“.
Započeo petodnevni uvodni tečaj za novu grupu novozaposlenih službenika/ca zatvorskog sustava i probacije
U Centru za izobrazbu od 13. do 17. veljače 2023. godine održava se izobrazba za 20 novozaposlenih službenika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju pod nazivom „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“
Online sastanak predstavnica Centra za izobrazbu s predstavnicima Bavarske akademije za izobrazbu
16. veljače 2023. godine održan je online sastanak Centra za izobrazbu s Bavarskom akademijom za izobrazbu.
Održana nastava iz predmeta Naoružanje i vještine gađanja za polaznike temeljnog tečaja
Na 42. temeljnom tečaju koji se provodi u Centru za izobrazbu, u suradnji s MUP-om u streljani u Vrbovcu održana je nastava za službenike/ce pravosudne policije iz predmeta „Naoružanje i vještine gađanja“.
Održan online sastanak predavača/ica programa izobrazbe za novozaposlene službenike/ce „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“
Sastanak predavača/ica koji sudjeluju u provedbi uvodnog programa upoznavanja zatvorskog sustava održan je 3. veljače 2023. godine.
Terenska nastava polaznika/ca 42. temeljnog tečaja u Kaznionici u Lepoglavi
2. veljače 2023. godine vježbenici/e polaznici/e 42. temeljnog tečaja, u pratnji voditelja tečaja bili su u obilasku Kaznionice u Lepoglavi, s ciljem upoznavanja funkcioniranja kaznionice zatvorenog tipa.
Sastanak radne skupine programa izobrazbe Prevencija alkoholizma
31. siječnja 2023. godine u Centru za izobrazbu održana je radna skupina za razvoj novog programa izobrazbe na temu Prevencije alkoholizma.
Pripreme za provedbu programa izobrazbe Primjena etičkih načela za službenike zatvorskog i probacijskog sustava
U Centru za izobrazbu 31. siječnja 2023. godine održan je sastanak na temu provođenja nove izobrazbe za službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju pod nazivom Primjena etičkih načela za službenike zatvorskog i probacijskog sustava.
Sastanak Sekcije za penološku psihologiju
U petak, 27. siječnja 2023. godine održan je sastanak Sekcije za penološku psihologiju u Ministarstvu pravosuđa i uprave. U okviru Sekcije održana je radionica pod nazivom „Put u budućnost, krojenje nove stvarnosti Sekcije za penološku psihologiju.“
Održana radionica „ZPIS u radu službenika pravosudne policije - za kaznionice“
U petak 16. prosinca 2022. godine održana je posljednja ovogodišnja radionica ZPIS u radu službenika pravosudne policije koja je namijenjena službenicima koji rade u kaznionicama. Izobrazbu je održao predavač – službenik Kaznionice u Lepoglavi.
Održana pilot radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“
Na temelju suradnje Uprave za ljudska prava, nacionalne manjine i etiku, Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Centra za izobrazbu u utorak 13. prosinca 2022. godine provedena je pilot radionica pod nazivom „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“.
U suradnji sa Zatvorom u Zagrebu održana on line izobrazba „Suicidologija“
U organizaciji Centra za izobrazbu i u suradnji sa Zatvorom u Zagrebu dana 9. prosinca, 14. prosinca i 20. prosinca 2022. godine dr. med. spec. psih. Ante Leskur, psihijatar Zatvora u Zagrebu, uspješno održao  on line izobrazbu „Suicidologija“
Održan trodnevni trening trenera za službenike medicinske struke koji rade u zatvorskom sustavu
Od 7. do 9. prosinca 2022. godine, u suradnji Ministarstva pravosuđa i uprave i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, proveden je trodnevni trening trenera za službenike medicinske struke koji rade u zatvorskom sustavu.
Završen ovogodišnji ciklus radionica pod nazivom „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“
U petak 2. prosinca 2022. godine održana je posljednja od 4 planirane radionice u ovoj godini. U veselom raspoloženju interaktivnu izobrazbu su završili službenici iz Zatvorske bolnice u Zagrebu, Zatvora u Splitu, Kaznionice u Lipovici-Popovači, Sektora za probaciju i Centra za izobrazbu.
Održana radionica „ZPIS u radu službenika pravosudne policije - za zatvore“
U informatičkoj učionici Centra za izobrazbu nastavlja se provođenje radionica pod nazivom „ZPIS u radu službenika pravosudne policije“ posebno za službenike zaposlene u kaznionicama i za one zaposlene u zatvorima.
Provedena izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka - voditelji“
U Centru za izobrazbu je dana 24. studenoga 2022. godine održana jednodnevna radionica namijenjena voditeljima Odjela za rad i strukovnu izobrazbu i voditeljima Pododsjeka prehrane.
Trodnevni trening trenera održan u Centru za izobrazbu od 21. – 23. studenog 2022.
Profesorica s Odsjeka za kriminologiju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održala je za 10 službenika zatvorskog sustava trodnevni trening trenera
Održana treća grupa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu“
U Centru za izobrazbu 25. studenoga održana je treća od ukupno četiri grupe polaznika izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“.
Radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za voditelje
U Centru za izobrazbu je 8. studenoga 2022. godine održan radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za voditelje Odjela za rad i strukovnu izobrazbu i voditelje Pododsjeka prehrane.
Održana izobrazba „Komuniciranje na radnome mjestu“
U Centru za izobrazbu je 4. studenog 2022. održana izobrazba „Komuniciranje na radnome mjestu" za drugu skupinu polaznika od ukupno četiri planirane.
Stručni posjet službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju norveškom KRUS-u ('University College of Norwegian Correctional Service')
Službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju od 17. do 20. listopada 2022. sudjelovali su u stručnoj posjeti KRUS-u, ('University College of Norwegian Correctional Service'), Lillestrom, Norveška.
Kontinuirana provedba informatičkog tečaja
Kao i svakog ponedjeljka, tako i 17. listopada 2022. godine u Informatičkoj učionici u Centru za izobrazbu proveden je tečaj pod nazivom „Rad na računalu-napredna razina“. 
Održan online sastanak predavačica i predavača 42. temeljnog tečaja
21. listopada 2022. godine održan je sastanak predavačica i predavača 42. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima.
Započela provedba 42. temeljnog tečaja
17. listopada 2022. godine započela je provedba 42. temeljnog tečaja za službenike/ce odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju. 
Online sastanak upraviteljice Centra za izobrazbu i provoditelja izobrazbe „ZPIS-a u radu pravosudne policije“
14. listopada 2022. godine održan je online sastanak upraviteljice Centra za izobrazbu i provoditelja  interaktivne radionice - izobrazbe pod nazivom „ZPIS-a u radu pravosudne policije“.
U Planinskom centru Petehovac u Delnicama održana osnovna razina izobrazbe “Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima“
13. i 14. listopada 2022. godine u Planinskom centru Petehovac u Delnicama održana je osnovna razina izobrazbe „Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima“, za službenike/ce odjela osiguranja i tretmana zatvorskog sustava te službenike/ce probacije.
Održana prva grupa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu“
U Centru za izobrazbu 7. listopada održana je prva od ukupno četiri grupe polaznika izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“.
Provedena izobrazba novozaposlenih službenika/ca "Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje"
Od 3. do 7. listopada 2022. godine proveden je uvodni program upoznavanja zatvorskog sustava, sastavljen od aktivnosti koje za cilj imaju orijentaciju novozaposlenih i njihovu obuku (trening) za konkretne poslove.
Održan sastanak za pripremu nove izobrazbe Primjena etičkih načela za službenike zatvorskog i probacijskog sustava
U Centru za izobrazbu 4. listopada 2022. godine održan je sastanak na temu provođenja nove izobrazbe za službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju pod nazivom Primjena etičkih načela za službenike zatvorskog i probacijskog sustava.
U tijeku je izobrazba za novu grupu novozaposlenih službenika/ca zatvorskog sustava
U Centru za izobrazbu od 3. do 7. listopada 2022. godine u  tijeku je izobrazba za novu grupu novozaposlenih službenika/ca zatvorskog sustava
Održan sastanak predavača programa izobrazbe za novozaposlene službenike „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“
Sastanak predavača koji sudjeluju u provedbi uvodnog programa upoznavanja zatvorskog sustava održan je 26. rujna 2022. godine. 
Radionica “Primjena fraktalnog crteža”
Druga cjelodnevna radionica “Primjena fraktalnog crteža” za 2. grupu polaznika održana je 23. rujna 2022. godine u Centru za izobrazbu.
Radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima
U Centru za izobrazbu je 19. rujna 2022. godine održan radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima.
U Kaznionici u Valturi provedena napredna razina izobrazbe „M.O.S.O.R. Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima
Nakon provedene osnovne razine izobrazbe M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima u zatvorskom sustavu“, dana 14. i 15. rujna 2022. godine održana je i napredna razina iste izobrazbe.
Radionica “Primjena fraktalnog crteža”
U Centru za izobrazbu 9. rujna 2022. godine je održana cjelodnevna radionica “Primjena fraktalnog crteža”, za 1. grupu polaznika.
Radni sastanak u svrhu pripreme i organizacije napredne razine izobrazbe „M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima u zatvorskom sustavu“
Nakon dvogodišnje pauze uslijed pandemije COVID-19 tijekom 2022. godine nastavljena je provedba izobrazbe M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima u zatvorskom sustavu“.
Svečana prisega polaznika 41. temeljnog tečaja
U petak, 22. srpnja 2022. godine u sportskoj dvorani Zatvora u Zagrebu održana je prisega polaznika 41. temeljnog tečaja koji se provodio u vremenskom periodu od 21. ožujka do 22. srpnja 2022. godine u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu. 
Održana online radionica „ZPIS sustav u svakodnevnom radu službenika pravosudne policije“
8. srpnja 2022. godine u organizaciji Centra za izobrazbu održana je online izobrazba i radionica na temu rada u ZPIS sustavu za sve zainteresirane službenice i službenike pravosudne policije Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Studijski posjet zatvorskom sustavu i probaciji u Finskoj
Službenica Centra za izobrazbu je u razdoblju od 23. svibnja do 2. lipnja 2022. godine posjetila zatvorski sustav i probaciju u Finskoj u sklopu nastavka suradnje i razmjene koja je započela 2018. godine posjetom finske zatvorske službenice.
Druga grupa novozaposlenih službenika/ca završila petodnevnu izobrazbu pod nazivom „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unaprjeđenje suradnje“
Izobrazba je za drugu grupu novozaposlenih službenika/ca u organizaciji Centra za izobrazbu te u suradnji sa Zatvorom u Zagrebu održana u vremenu od 23. do 27. svibnja 2022. godine.
Nastavlja se provedba izobrazbe "Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje", za 2. grupu novozaposlenih službenika/ca u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu
23. svibnja 2022. godine u Sindikalnoj dvorani Zatvora u Zagrebu započeo je drugi dio ciklusa izobrazbe za 2. grupu novozaposlenih službenika/ca. 
Provedena izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
U Kaznionici u Požegi (Vila u Velikoj) dana 17. i 18. svibnja 2022. godine održana je još jedna regionalna radionica pod nazivom "Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka" namijenjena službenicima/cama koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima.
Započela izobrazba za 1. grupu novozaposlenih službenika u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu
U Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu, 16. svibnja  2022. godine, započeo je novi ciklus izobrazbe za novozaposlene službenike pod nazivom "Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje". 
Online radionica: “Osnove fraktalnog crteža”
6. svibnja 2022. godine za dvije grupe polaznika održana je online radionica “Osnove fraktalnog crteža”. Cilj radionice bio je razvoj i osvještavanje vlastitog potencijala putem linija i boja.
34. sjednica Stalne hrvatsko – bavarske komisije
Službenica Centra za izobrazbu sudjelovala je 3. i 4. svibnja 2022. godine u Münchenu na 34. sjednici Stalne hrvatsko bavarske komisije. 
Radni sastanak u svrhu pripreme i organizacije nastavka provedbe Twinning izobrazbe M.O.S.O.R.
4. travnja 2022. godine, s početkom u 12.00 sati, u prostorijama Centra za izobrazbu održan je radni sastanak predavača Twinning edukacije M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima- osnovna razina. 
Pripreme za natjecanje u Grapplingu
Sportsko natjecanje u „Grapplingu“ bit će održano 22. travnja 2022. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ u Lepoglavi.
Provedena izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
U Kaznionici u Lipovici - Popovači, Mala Ludina (voćnjak), održana je još jedna regionalna radionica pod nazivom „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ namijenjena službenicima/cama koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima.
Izobrazba „Profesionalni stres i strategije samopomoći“
22. ožujka 2022. godine održana je izobrazba „Profesionalni stres i strategije samopomoći“ u trajanju od 4 nastavna sata. Interaktivno predavanje vodile su službenica Probacijskog ureda Zagreb I i službenica Centra za izobrazbu. 
Počelo provođenje 41. temeljnog tečaja
21. ožujka 2022. godine u Centru za izobrazbu započela je provedba 41. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave. 
Provedena online izobrazba „Autogeni trening - A.T. - autosugestivna relaksacija“
U suradnji sa Zatvorom u Zagrebu u Centru za izobrazbu je dana 17. ožujka 2022. godine provedena još jedna online izobrazba pod nazivom „Autogeni trening – A.T. – autosugestivna relaksacija.
Međunarodni webinar na temu Voditeljska uloga u psihosocijalnoj hitnoj skrbi (Leadership Role in Psychosocial Emergency care)
16. ožujka 2022. godine službenica Centra za izobrazbu sudjelovala je na međunarodnom webinaru na temu Voditeljska uloga u psihosocijalnoj hitnoj skrbi (Leadership Role in Psychosocial Emergency care) koji je nastavak serije webinara različitih tema u profesionalnom radu. 
 
Online interaktivna radionica „Specifičnosti u radu s mladima u zatvorskom sustavu“
Za dvije grupe polaznika 7. i 10. ožujka 2022. godine održane su online interaktivne radionice „Specifičnosti u radu s mladima u zatvorskom sustavu“.
Nastavak provedbe programa izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
U Centru za izobrazbu je 8. i 9. ožujka 2022. godine provedena još jedna, prva ove godine, radionica pod nazivom „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike/ce koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima.
Online izobrazba „Izdavanje i izvršavanje naloga“
U Centru za izobrazbu je 1. ožujka 2022. godine putem interneta provedena izobrazba „Izdavanje i izvršavanje naloga“.
Održan prvi sastanak organizacijskog odbora za organizaciju sportskog natjecanja u grapplingu
U organizaciji Centra za izobrazbu 24. veljače 2022. godine održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora za organizaciju ovog natjecanja na kojem su se dogovarali svi organizacijski detalji, potrebne aktivnosti i pripremne radnje.
Započeo 40. temeljni tečaj u Kaznionici u Lepoglavi
40. temeljni tečaj za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju započeo je 21. veljače 2022. godine u Kaznionici u Lepoglavi. 
Radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima
U Centru za izobrazbu je 15. veljače 2022. godine  održan  radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima. 
Nastavak provedbe 39. temeljnog tečaja
Nastavno na preporuku epidemiologa, a zbog činjenice da je nekoliko polaznika 39. temeljnog tečaja bilo pozitivno na koronavirus (SARS-CoV-2), s danom 12. siječnja 2022. godine nakratko je obustavljena provedba 39. temeljnog tečaja. 
Trodnevnu online izobrazbu pod nazivom „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unaprjeđenje suradnje“ završila je četvrta grupa novozaposlenih službenika
Na izobrazbi se službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju upoznaju s funkcioniranjem naše Uprave te s izazovima s kojima će se susretati u svom budućem radu sa zatvorenicima i osuđenicima.
Provedena nastava iz naoružanja i vještina gađanja na 38. temeljnom tečaju
Polaznici 38. temeljnog tečaja koji se odvija u Kaznionici u Lepoglavi, pod stručnim vodstvom instruktora naoružanja i gađanja, obavili su tijekom prosinca teoretsku i praktičnu nastavu iz predmeta Naoružanje i vještine gađanja u pravosudnoj policiji.
Petodnevnu izobrazbu pod nazivom „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unaprjeđenje suradnje“ završila je treća grupa novozaposlenih službenika
Na izobrazbi se službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju upoznaju s funkcioniranjem naše Uprave te s izazovima s kojima će se susretati u svom budućem radu sa zatvorenicima i osuđenicima.
Provedena deseta radionica „Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“
U organizaciji Centra za izobrazbu, u suradnji s vanjskim predavačima 15. prosinca 2021. godine je provedena posljednja ovogodišnja radionica pod nazivom „Prava i specifičnosti rada s  transspolnim, transodnim i rodno nenormativnim osobama“.
Stručna supervizija službenika zatvorskog sustava i službenika u probaciji
U organizaciji Ambidekster kluba, u prostorijama Centra za izobrazbu provode se supervizijski susreti pod nazivom „Stručna supervizija službenika zatvorskog sustava RH i službenika u probaciji“.
Izobrazba „Etika u rukovođenju“
U Centru za izobrazbu je dana 9. prosinca 2021. godine putem Interneta u dvije grupe provedena izobrazba pod nazivom „Etika u rukovođenju“.
Provedena zadnja ovogodišnja izobrazba za strukovne učitelje „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
U Centru za izobrazbu je 7. i 8. prosinca 2021. godine provedena izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima.
Druga grupa novozaposlenih službenika završila je petodnevnu izobrazbu
U Zatvoru u Zagrebu u organizaciji Centra za izobrazbu od 22. do 26. studenoga 2021. godine održana je izobrazba „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unaprjeđenje suradnje“
Provedena četvrta izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
23. i 24. studenoga 2021. godine u Šibeniku održana je izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima. 
Informatika i tehnika u svakodnevnom radu službenika pravosudne policije
Radionica je za sve zainteresirane službenike pravosudne policije Uprave za zatvorski sustav i probaciju održana online 24. studenoga 2021. godine u organizaciji Centra za izobrazbu.
Izlet na Sljeme
Voditelj 39. temeljnog tečaja organizirao je za polaznike tečaja odlazak na Sljeme.
Petodnevnu izobrazbu za novozaposlene uspješno je završila prva grupa službenika
U Zatvoru u Zagrebu i Centru za izobrazbu od 8. do 12. studenoga 2021. godine održana je izobrazba „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unaprjeđenje suradnje“. 
Izobrazba „Prilagodba/izazovi nakon izlaska iz zatvora“
U Centru za izobrazbu je 11. studenoga 2021. godine putem interneta provedena izobrazba „Prilagodba/izazovi nakon izlaska iz zatvora“.
Započela izobrazba za novozaposlene službenike u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu
8. studenog  2021. godine u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu započela je izobrazba za novozaposlene službenike pod nazivom "Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje".
Završena edukacija druge grupe službenika zatvorskog sustava i probacije iz posebnog programa „PRIKIP“
Dana 2. i 3. studenog 2021. godine u Centru za izobrazbu održan je posljednji, treći modul edukacije za drugu grupu provoditelja posebnog programa „PRIKIP“. 
Održan sastanak predavača izobrazbe za novozaposlene „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“
U cilju pripreme predavača za izobrazbu koja će se održati sljedeći tjedan održan je on-line sastanak predavača na kojem su se dogovorili svi organizacijski detalji predstojeće izobrazbe. 
Održano online predavanje „Primjena materijalnog prava u zatvorskom sustavu i probaciji“
Dana 28. listopada 2021. godine u organizaciji Centra za izobrazbu održano je online predavanje „Primjena materijalnog prava u zatvorskom sustavu i probaciji“ za sve zainteresirane službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Održano online predavanje na temu „Korištenje ekspresivnih kreativnih tehnika u radu s korisnicima“
U organizaciji Centra za izobrazbu i u suradnji s Odgojnim zavodom u Turopolju, dana 22. listopada 2021. godine održana je online izobrazba „Korištenje ekspresivnih kreativnih tehnika u radu s korisnicima“ za sve zainteresirane službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Provedena treća izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
Izobrazba za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima u trajanju od 16 nastavnih sati je održana 19. i 20. listopada 2021. godine u Kaznionici u Valturi.
Održano online predavanje psihijatra Zatvora u Zagrebu na temu „Anksiozni poremećaj“
U organizaciji Centra za izobrazbu i u suradnji sa Zatvorom u Zagrebu 14. listopada 2021. godine održano je online predavanje pod nazivom „Anksiozni poremećaj“. Predavanje je za potrebe zatvorskog i probacijskog sustava uspješno održao dr. med. Ante Leskur, psihijatar Zatvora u Zagrebu.
Radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima
U Centru za izobrazbu 14. listopada 2021. godine  održan  je cjelodnevni radni sastanak predavača izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima. 
Završena edukacija prve grupe službenika zatvorskog sustava i probacije iz posebnog programa „PRIKIP“
U prostorijama Centra za izobrazbu 4. i 5. listopada 2021. održan je posljednji, treći modul edukacije za jednu (od ukupno dvije) grupu provoditelja posebnog programa „PRIKIP“. 
Ponovno kreće Informatički tečaj u Centru za izobrazbu
Ciklus informatičkog tečaja pod nazivom „Osnove rada na računalu“ za sve zainteresirane službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju je nastavljen 4. listopada 2021. godine.
Započeo 39. temeljni tečaj u Centru za izobrazbu
Izobrazba 39. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju započela je dana 4. listopada 2021. godine u Centru za izobrazbu.
Provedena druga izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
30. rujna i 1. listopada 2021. godine u Centru za izobrazbu održana je izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“ za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima u trajanju od 16 nastavnih sati. 
On-line izobrazba "Osiguranje mjesta događaja prilikom počinjenja kaznenog djela tijekom izdržavanja kazne zatvora – postupanja pravosudne policije"
Izobrazbu je održao voditelj Odjela osiguranja Zatvora u Osijeku 27. rujna 2021. godine u organizaciji Centra za izobrazbu.
 
Stručna supervizija zatvorskih i probacijskih službenika
U organizaciji Ambidekster kluba, u prostorijama Centra za izobrazbu 17. rujna 2021. godine, započeo je novi ciklus supervizijskih susreta za službenike/ce zatvorskog sustava i probacije, pod nazivom „Stručna supervizija službenika zatvorskog sustava RH i službenika u probaciji“.
Započelo provođenje izobrazbe „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka“
Izobrazba se provodi 16. i 17. rujna 2021. godine u Kaznionici u Lipovici - Popovači za službenike koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima u trajanju od 16 nastavnih sati.
Započeo 38. temeljni tečaj u Kaznionici u Lepoglavi
Izobrazba 38. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju započela je dana 6. rujna 2021. godine u Kaznionici u Lepoglavi. 
Održan sastanak predavača 38. temeljnog tečaja
Sastanak je održan 2. rujna 2021. godine internetskim putem budući da 6. rujna 2021. godine u Kaznionici u Lepoglavi, u organizaciji Centra za izobrazbu, započinje provedba 38. temeljnog tečaja.
Svečano prisegnuli vježbenici 37. temeljnog tečaja pravosudne policije
U Zatvoru u Zagrebu, u organizaciji Centra za izobrazbu, 28. srpnja 2021. godine održana je svečana prisega 37. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa i uprave. 
Održano predavanje Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
Dana 24. lipnja 2021. godine u okviru 37. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja kaznionica i zatvora Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave, predstavnik Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova savjetnik g. Nebojša Paunović na temu „Zaštita prava kroz Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova“. 
Održana osma izobrazba na temu „Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“
Centar za izobrazbu, u suradnji s vanjskim predavačima, provodi izobrazbu zatvorskih i probacijskih službenika pod nazivom „Prava i specifičnosti rada s  transspolnim, transodnim i rodno nenormativnim osobama“, a osma po redu radionica je provedena 16. lipnja 2021. godine putem interneta.
Ličnost i poremećaji ličnosti
U organizaciji Centra za izobrazbu  7. lipnja 2021. godine uodržana je on-line izobrazba Ličnost i poremećaji ličnosti za zainteresirane službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju. 
Izobrazba „Preventivni mehanizmi antikorupcijskog djelovanja“
U Centru za izobrazbu je dana 31. svibnja 2021. godine putem interneta provedena izobrazba „Preventivni mehanizmi antikorupcijskog djelovanja“.
Održana izobrazba „Trener planiranja visokorizičnih sprovođenja za službenike pravosudne policije“
U Centru za izobrazbu je 26. svibnja 2021. godine održana izobrazba za službenike pravosudne policije pod nazivom „Trener planiranja osiguranja visoko rizičnih sprovođenja“ po sistemu „train-the-trainer“ - obuka obučavatelja. 
Predavanje predstavnica Ureda pučke pravobraniteljice
Na 37. temeljnom tečaju 25. svibnja 2021. godine svoje predavanje održale su predstavnice Ureda pučke pravobraniteljice savjetnice Ksenija Bauer i Ira Bedrač. 
Održana izobrazba za asistenta instruktora borilačkih vještina
U Zatvoru u Zagrebu je u vremenu od 17. - 21. svibnja 2021 godine provedena izobrazba pod nazivom “Izobrazba službenika pravosudne policije za asistente instruktora borilačkih vještina“ za vježbenika Zatvora u Puli – Pola.
Održana on-line izobrazba „Prilagodba/izazovi nakon izlaska iz zatvora“
U petak 21. svibnja 2021. godine od 12.00 – 15.00 sati voditeljica Odjela iz Sektora za probaciju održala je zanimljivo predavanje pod nazivom „Prilagodba/izazovi nakon izlaska iz zatvora“ u organizaciji Centra za izobrazbu za službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Svečana prisega 36. temeljnog tečaja pravosudne policije
Svečana prisega 36. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave održana je dana 14. svibnja 2021. godine u Zatvoru u Zagrebu u organizaciji Centra za izobrazbu.
Informatički tečaj u Centru za izobrazbu
Svakog ponedjeljka u Informatičkoj učionici u malim grupama i pod strogim epidemiološkim mjerama održava se informatički tečaj pod nazivom „Osnove rada na računalu“. 
Provedena obuka službenika pravosudne policije "Taktički pištolj"
Obuka službenika pravosudne policije Taktički pištolj, odnosno obuka pod stručnim nazivom European security academy-a: Tactical Pistol Training Course, pod stručnim vodstvom instruktora Saše Božića je provedena 8. travnja 2021. godine.
Poslovi pravosudne policije - pretrage
Online izobrazba „Poslovi pravosudne policije - pretrage“ održana je 29. ožujka 2021. godine, u trajanju od dva nastavna sata.
Izobrazba „Profesionalni stres i strategije samopomoći“
Izobrazba u trajanju od 3 nastavna sata održana je 25. ožujka 2021. godine.
Održana interaktivna predavanja na temu "(P)ostati pozitivan na poslu"
Interaktivna predavanja na temu „(P)ostati pozitivan na poslu“ održana su 19. ožujka 2021. godine u dva termina za službenike i službenice Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Izobrazba „Prevencija korupcije“
U Centru za izobrazbu je 23. ožujka 2021. godine putem interneta provedena izobrazba „Prevencija korupcije“.
Putem jitsi platforme održana online izobrazba „EU – teme – države članice i valovi proširenja do danas“
U  organizaciji Centra za izobrazbu dana 12. ožujka 2021. godine održana je online izobrazba „EU – teme – države članice i valovi proširenja do danas“.
Služba osiguranja pravosudnih tijela provodi „Izobrazbu o načinu obavljanja poslova osiguranja pravosudnih tijela“
Služba osiguranja pravosudnih tijela provodi Osnovnu izobrazbu u prostorima Centra za izobrazbu od 22. veljače – 19. ožujka 2021. godine.
Nastavak provođenja informatičkog tečaja u Centru za izobrazbu
15. veljače 2021. godine započeo je novi ciklus provedbe informatičkog tečaja „Osnove rada na računalu“. 
Održana izobrazba „Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“
Centar za izobrazbu u suradnji s vanjskim predavačima provodi program izobrazbe službenika pod nazivom „Prava i specifičnosti rada s  transspolnim, transodnim i rodno nenormativnim osobama“.
Predavanje predstavnice Ureda pravobraniteljice za djecu
Centar za izobrazbu nastavlja suradnju sa svim uredima pravobranitelja u Republici Hrvatskoj i prilikom održavanja 36. temeljnog tečaja za pravosudnu policiju.
Održan sastanak predavača 36. temeljnog tečaja
Sastanak predavača održan je 21. siječnja 2021. godine internetskim putem budući da je započela provedba 36. temeljnog tečaja.
Održana on-line izobrazba „Borba protiv diskriminacije“ – 2. dio
U organizaciji Centra za izobrazbu dana 20. siječnja 2021. godine uspješno je, nakon prvog dijela, održan i drugi dio online izobrazbe „Borba protiv diskriminacije“.
Prisegnuo 35. naraštaj pravosudne policije
Svih 14 polaznika uspješno završilo 35. temeljni tečaj pravosudne policije. 
Uvod u korištenje interaktivne ploče
Online izobrazba „Uvod u korištenje interaktivne ploče“ održana je 17. prosinca 2020. godine, u trajanju od jednog nastavnog sata.
Održana on-line izobrazba „Borba protiv diskriminacije“ – 1. dio putem jitsi platforme (video-konferencijom)
U organizaciji Centra za izobrazbu 16. prosinca 2020. godine održano je  on-line predavanje na temu „Borba protiv diskriminacije – 1. dio“
On-line izobrazba „prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“
Centar za izobrazbu, u suradnji s vanjskim predavačima, provodi program izobrazbe službenika pod nazivom „Prava i specifičnosti rada s  transspolnim, transodnim i rodno nenormativnim osobama“.
Informatički tečaj u centru za izobrazbu
U periodu od 26. listopada do 30. studenoga 2020. provedeno je ukupno šest radionica informatičkog tečaja „Osnove rada na računalu“ uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera u informatičkoj učionici Centra za izobrazbu.
Održana on-line izobrazba za novozaposlene službenike zatvorskog sustava
Izobrazba „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“ održana je 1. i 2. prosinca 2020. godine za novozaposlene službenike zatvorskog sustava putem platforme za online predavanja.
Izobrazba „Primjena pravnih akata u svakodnevnom radu“
U Centru za izobrazbu je 23. i 30. studenoga 2020. godine putem interneta provedena izobrazba „Primjena pravnih akata u svakodnevnom radu“.
Profesionalni stres i strategije samopomoći
Izobrazba „Profesionalni stres i strategije samopomoći“ u trajanju od 3 nastavna sata održana je 16. studenoga 2020. godine.
U programu održavanja 35. temeljnog tečaja održano predavanje predstavnica Ureda pučke pravobraniteljice
Predstavnice Ureda pučke pravobraniteljice, savjetnice Ira Bedrač i Ksenija Bauer 16. studenoga 2020. godine održale su svoje predavanje pod nazivom  „Zaštita prava kroz Ured pučke pravobraniteljice“.
Predavanje predstavnika ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
U programu održavanja 35. temeljnog tečaja predviđeno je predavanje „Zaštita prava kroz Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova“.
Informatički tečaj u Centru za izobrazbu
Svakog ponedjeljka od 9.00 – 15.00 sati u informatičkoj učionici provodi se osnovna razina informatičkog tečaja u malim grupama uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera. 
Započela provedba 35. temeljnog tečaja za službenike pravosudne policije uz pridržavanje posebnih mjera sprječavanja širenja zaraze koronavirusom
U vremenu od 24. kolovoza do 18. prosinca 2020. godine u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu provodi se 35. temeljni tečaj za 10 vježbenika i 4 službenika Odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji su raspoređeni u Kaznionici u Glini, Zatvoru u Gospiću, Zatvoru u Osijeku, Zatvoru u Požegi, Zatvoru u Puli-Pola, Zatvoru u Splitu   i  Zatvoru u Zadru.
Svečana prisega polaznika 34. temeljnog tečaja pravosudne policije
Svečana prisega polaznika 34. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa održana je 5. lipnja 2020. godine u Zatvoru u Zagrebu.
Nastavak provođenja 34. temeljnog tečaja i sigurnosne preporuke za sprječavanje širenja virusa SARS-CoV-2
Provođenje izobrazbe 34. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju nastavit će se 25. svibnja 2020. godine.  
Služba osiguranja pravosudnih tijela od 3. veljače do 13. ožujka 2020. provodi Osnovnu izobrazbu u prostorima Centra za izobrazbu
Služba osiguranja pravosudnih provodi „Izobrazbu o načinu obavljanja poslova osiguranja pravosudnih tijela“ u trajanju od 6 tjedana.
Suradnja s predstavnicima ureda pravobranitelja na 34. temeljnom tečaju
Centar za izobrazbu je program provedbe temeljnog tečaja dodatno obogatio predavanjima ureda pravobranitelja koji djeluju u Republici Hrvatskoj.
Edukacija službenika matičnih evidencija i tretmana za rad u ZPIS-u
U tjednu od 13. do 17. siječnja 2020. godine u Centru za izobrazbu nastavljena je provedba edukacije za rad u Zatvorskom i probacijskom informacijskom sustavu (ZPIS) za službenike matičnih evidencija. 
Drugi sastanak radne skupine i predavača za izobrazbu strukovnih učitelja
U Centru za izobrazbu 24. siječnja 2020. godine održan je drugi sastanak radne skupine i predavača za izradu novog programa izobrazbe za strukovne učitelje. 
Posjet studenata/studentica Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu Zatvoru u Zagrebu, Centru za dijagnostiku i Centru za izobrazbu
Stručno - edukativni posjet studenata/ica Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, polaznika/ca kolegija Forenzička psihologija (27 studenata/ica i nositeljica kolegija) održan je 14. siječnja 2020. godine.
Ministar Dražen Bošnjaković posjetio Centar za izobrazbu
U petak 20. prosinca 2019. godine povodom predstojećih blagdana, Centar za izobrazbu posjetili su ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni tajnik Juro Martinović i pomoćnica ministra Jana Špero
Sastanak radne grupe za izobrazbu strukovnih učitelja
Dana 18. prosinca 2019. godine u Centru za izobrazbu održan je sastanak radne grupe za izradu novog programa izobrazbe za strukovne učitelje
M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima
Dana 26. i 27. studenoga 2019. godine, u UJ Valbandon održan je dvodnevni program izobrazbe službenika Odjela osiguranja Uprave za zatvorski sustav i probaciju, "M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima - napredna razina“
Izobrazba "Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima"
Dana 3. i 4. prosinca 2019. godine, u UJ Valbandon održan je dvodnevni program izobrazbe za službenike odjela osiguranja, odjela tretmana i probacijske službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju, naziva "Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima - napredna razina“
Održana treća izobrazba "Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama" za službenike zatvorskog sustava i probacije"
U Centru za izobrazbu je 11. prosinca 2019. održana treća  u nizu edukacija iz programa "Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama" za službenike zatvorskog sustava i probacije.
Izobrazba “Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu i unapređenje suradnje”
U vremenu od 18. do 22. studenog 2019. godine provodi se petodnevna izobrazba za drugu grupu novozaposlenih službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Centru za izobrazbu.
Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – (VI. dio – Kaznionica u Požegi), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
U prostorijama Kaznionice u Požegi 14. studenoga 2019. održana je jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – VI. dio, namijenjena službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima.
Održana druga izobrazba "Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama" za službenike zatvorskog sustava i probacije"
U Centru za izobrazbu 13. studenoga 2019. održana je druga u nizu edukacija iz programa "Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama" za službenike zatvorskog sustava i probacije.
Vještine rukovođenja – prvi dio
U Centru za izobrzazbu 11. i 12. studenog 2019. godine održana je izobrazba na kojoj su sudjelovali upravitelji svih kaznenih tijela Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
U prostorijama Centra za izobrazbu u Zagrebu 8. studenoga 2019. održana je peta jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ namijenjena službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima.
Sudjelovanje predstavnika Uprave za zatvorski sustav i probaciju na 27. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa (27GKHP)
Na ovogodišnjoj Konferenciji psihologa, koja se održala od 6. do 9. studenog 2019. godine u Hotelu Osijek u Osijeku, sudjelovali su predstavnici Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Izobrazba “Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu i unaprjeđenje suradnje”
U vremenu od 4. do 8. studenog 2019. godine održana je petodnevna izobrazba za prvu grupu novozaposlenih službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Centru za izobrazbu.
Dan otvorenih vrata u Centru za izobrazbu
Centar za izobrazbu je u listopadu ove godine navršio 20 godina postojanja i rada. U svrhu obilježavanja navedene godišnjice, dana 29. listopada 2019. godine održan je Dan otvorenih vrata.
EPTA SIG 1 - Sastanak stručne radne grupe za menadžment i rukovođenje
Sastanak Stručne radne grupe 1 (Special Interest Group 1) na temu „Menadžment i rukovođenje“ - od 31. listopada do 1. studenoga 2019. godine, Hag - Nizozemska
Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – (IV. dio -Zagreb), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
Jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – IV. dio je održana 25. listopada 2019. godine u prostorijama Centra za izobrazbu u Zagrebu.
Udruženje centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA – 8. i 9. listopada 2019. godine, Hag - Nizozemska
Sastanak Stručne radne grupe 3 (Special Interest Group 3) na temu „Postupanje s izazovnim zatvorenicima“
Održana prva izobrazba „Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“ za službenike zatvorskog sustava i probacije
U Centru za izobrazbu u Zagrebu održana je  9. listopada 2019. godine prva u nizu edukacija iz programa „Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“  za službenike zatvorskog sustava i probacije.
Stručna radionica Pravosudne akademije za vježbenike u pravosudnim tijelima (sudački i državnoodvjetnički vježbenici)
Tijekom dva tjedna od 23. rujna do 4. listopada 2019.g. Pravosudna akademija u prostorima Centra za izobrazbu provodi treći dio obuke vježbenika u pravosudnim tijelima. 
Posjet projektnih partnera pučkog otvorenog sveučilišta u okviru erasmus projekta „step to the new life“ Centru za izobrazbu
U okviru Erasmus+ KA2 projekta „Step to the New Life“ projektni partneri iz Litve, Latvije i Hrvatske su 2. listopada 2019. godine posjetili Centar za izobrazbu . 
Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ - (3. dio - Split), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
U prostorijama Županijskog suda u Splitu (Regionalni centar Pravosudne akademije) 1. listopada 2019. održana je jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“.
Sastanak predavača programa izobrazbe „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“ – priprema za novi ciklus izobrazbe u mjesecu studenom
U Centru za izobrazbu održan je 27. rujna 2019. godine sastanak predavača programa izobrazbe za uvođenje u posao novozaposlenih zatvorskih i probacijskih službenika. 
Završni modul izobrazbe službenika „Tretman zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela – NAS“
U četvrtak i petak, 19. i 20. rujna 2019. godine, u prostorijama Centra za izobrazbu, održan je treći završni modul drugog ciklusa edukacije službenika zatvorskog sustava za provođenje posebnog programa Tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela - NAS. 
Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“- (2. dio -Rijeka), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
U prostorijama Općinskog suda u Rijeci (Regionalni centar Pravosudne akademije) je 17. rujna 2019. godine održana druga od planiranih šest jednodnevnih radionica namijenjenih službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima.
Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“- (1. dio - Zagreb), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
U Centru za izobrazbu održana je 5. rujna 2019. godine prva od planiranih šest jednodnevnih radionica namijenjenih službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima.
Novi izgled Centra za izobrazbu
Tijekom kolovoza 2019. godine dovršeni su radovi na krovištu Centra za izobrazbu čime se građevinski radovi i rekonstrukcija dijela Centra za izobrazbu približava samome kraju.
Planirani dovršetak radova u Centru za izobrazbu je 31. kolovoz 2019. godine, a u rujnu su već najavljene nove aktivnosti i izobrazbe u Centru za izobrazbu.
12. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA
12. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA  ove godine održana je u Rumunjskoj 18. i 19. lipnja 2019. u Targu Ocna
Održana radionica „Osnove Moodle-a“
U organizaciji Centra za izobrazbu 12. lipnja 2019. godine, a prema Sporazumu o suradnji sklopljenim s CARNet-om, održana je jednodnevna radionica „Osnove Moodle-a“ o alatima za izradu elektronskih obrazovnih sadržaja i održavanje nastave na daljinu.
Održan završni sastanak predavača nakon 33. temeljnog tečaja
U Centru za izobrazbu  je 31. svibnja 2019. godine održan sastanak predavača nakon što je završila provedba 33. temeljnog tečaja
Svečana prisega polaznika 33. temeljnog tečaja pravosudne policije
10. svibnja 2019. godine u Zatvoru u Zagrebu održana je svečana prisega za polaznike 33. temeljnog tečaja -  službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa.
33. temeljni tečaj - održano vježbovno i ocjensko gađanje na streljani MUP-a u Vrbovcu
Nakon niza zanimljivih predavanja, 33. temeljni tečaj ide dalje i odvija se prema  planiranom rasporedu, planu i programu.
Održan dvodnevni program izobrazbe službenika „Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima - osnovna razina“
Program izobrazbe probacijskih službenika/ca i službenika/ca odjela osiguranja i tretmana Uprave za zatvorski sustav i probacije je održan 9. i 10. travnja 2019. godine u Kaznionici u Lepoglavi.
Predavanje zamjenika pravobraniteljice za osobe s invaliditetom
Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, g. Darijo Jurišić je 3. travnja 2019. godine u Centru za izobrazbu, održao predavanje u sklopu 33. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa.
Započela osnovna izobrazba službe osiguranja pravosudnih tijela
Služba osiguranja pravosudnih tijela od 11. ožujka do 19. travnja 2019. provodi osnovnu Izobrazbu o načinu obavljanja poslova osiguranja pravosudnih tijela u prostorima Centra za izobrazbu.
Predavanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
Održano 28. veljače 2019. godine.
Pilot program izobrazbe “Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu i unapređenje suradnje”
U organizaciji Centra za izobrazbu u vremenu od 4. do 8. veljače 2019. godine u Kaznionici u Lepoglavi proveden pilot program izobrazbe za novozaposlene službenike  Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Započeo 33. temeljni tečaj
U Centru za izobrazbu u Zagrebu službeno započeo 33. temeljni tečaj
Pripremni sastanak predavača na 33. temeljnom tečaju
Sastanak predavača 33. temeljnog tečaja održan je 8. siječnja 2019. godine u Centru za izobrazbu. 
Vođenje i motivacija zaposlenika
Jednodnevna edukacija „Vođenje i motivacija zaposlenika“ za voditelje probacijskih ureda i načelnika Sektora za probaciju održana je 11. prosinca 2018. godine u Centru za izobrazbu Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa. 
Održan supervizijski sastanak u centru za izobrazbu za provoditelje posebnog programa psihosocijalnog tretmana ovisnika o drogama – PORTOs
U suorganizaciji Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Centra za izobrazbu dana  18. prosinca 2018. godine u Centru za izobrazbu je održan supervizijski sastanak provoditelja posebnog programa psihosocijalnog tretmana ovisnika o drogama – PORTOs (Prevencija Ovisničkog Recidiva Treningom i Osnaživanjem).
Dvodnevna izobrazba u organizaciji Centra za izobrazbu u UJ Valbandon „Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima - napredna razina“
6. i 7. prosinca 2018. godine, u UJ Valbandon održan je dvodnevni program izobrazbe službenika odjela osiguranja i odjela tretmana Uprave za zatvorski sustav i probaciju  pod nazivom „Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima - napredna razina.“
Održan sastanak radne skupine za pripremu, praćenje provedbe i evaluaciju pilot projekta uvođenja Zajednice UZOR u zatvorskom sustavu
Redoviti sastanak Radne skupine za pripremu, praćenje provedbe i evaluaciju pilot projekta uvođenja Zajednice UZOR u zatvorskom sustavu održan je 6. prosinca 2018. godine u prostorijama Centra za izobrazbu
Održan sastanak predavača i izlagača novog programa izobrazbe – „Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unapređenje suradnje“
U prostorijama Centra za izobrazbu 4. prosinca 2018. godine održan je sastanak predavača i izlagača novog programa izobrazbe - “Specifičnosti rada u zatvorskom i probacijskom sustavu te unaprjeđenje suradnje”.
Kolegij upravitelja i sastanak sa stručnjacima iz Zavoda za unapređivanje zaštite na radu
U Centru za izobrazbu 20. studenoga 2018. godine održan je kolegij upravitelja i sastanak sa stručnjacima iz Zavoda za unapređivanje zaštite na radu
Održan supervizijski sastanak provoditelja posebnih programa tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela („art“ i „nas“)
U Centru za izobrazbu održan je 15. studenoga 2018. godine objedinjeni sastanak provoditelja posebnih programa tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela (ART i NAS).
Izobrazba službenika pravosudne policije za asistente instruktora borilačkih vještina
U vremenu od 5. do 9. studenoga 2018. godine u Kaznionici u Lepoglavi i Zatvoru u Zagrebu provedena je izobrazba službenika pravosudne policije pod nazivom „Izobrazba službenika pravosudne policije za asistente instruktora borilačkih vještina“. 
M.O.S.O.R. - Komunikacijske vještine službenika osiguranja u radu s mladima - napredna razina
29. i 30. listopada 2018. godine, u UJ Valbandon održan je dvodnevni program izobrazbe službenika odjela osiguranja Uprave za zatvorski sustav i probaciju  pod nazivom „M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine službenika osiguranja u radu s mladima- napredna razina“.
Implementacija jedinstvenog sustava za zatvorsku administraciju ZPIS
U Centru za izobrazbu započele su informatičke radionice.
Svečana prisega polaznika 32. temeljnog tečaja pravosudne policije
U organizaciji Centra za izobrazbu i velikom doprinosu Kaznionice u Lepoglavi, gdje se 32. temeljni tečaj već nekoliko puta zbog objektivnih okolnosti održava, 3. kolovoza 2018. godine u Kaznionici u Lepoglavi prisegnulo je 20 (od ukupno 23) polaznika 32. temeljnog tečaja pravosudne policije.
Radovi na obnavljanju prostora zgrade Centra za izobrazbu u završnoj fazi
Građevinski radovi u okviru projekta IPA 2012. - „Potpora zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“ kojim se uređuje i obnavlja prostor zgrade Centra za izobrazbu, ulaze u završnu fazu izvođenja.
Održavanje programa izobrazbe službenika Odjela tretmana zatvorskog sustava
Nakon uspješno provedenog pilot programa Tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela (NAS) najavljujemo održavanje programa izobrazbe službenika Odjela tretmana zatvorskog sustava kroz tri dvodnevna modula.
Prvi od tri dvodnevna modula izobrazbe održat će se 26. i 27. travnja 2018. godine u Kaznionici u Turopolju.
Sastanak radne skupine za izradu programa izobrazbe za uvođenje u posao novih zaposlenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju
Prvi  sastanak  radne skupine za izradu  novog programa izobrazbe za nove zaposlenike u Upravi za zatvorski sustav i probaciju održan je u Ministarstvu pravosuđa dana 13. ožujka 2018. godine.
M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima, dvodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
Dana 12. i 13. travnja 2018. godine, u UJ Valbandon održan je dvodnevni program izobrazbe službenika Odjela osiguranja Uprave za zatvorski sustav i probaciju "M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima" - osnovna razina.
Sastanak i edukacija iz andragogije za predavače na 32. temeljnom tečaju Centra za izobrazbu
Dana  4. travnja 2018. godine u Kaznionici u Lepoglavi održan je sastanak  predavača 32. temeljnog tečaja Centra za izobrazbu. 
Započeo 32. temeljni tečaj za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju
U Kaznionici u Lepoglavi je 9. travnja 2018. godine započeo 32. temeljni tečaj za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
"Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima"- osnovna razina, dvodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
Dana 17. i 18 svibnja 2018. godine, u UJ Valbandon održan je dvodnevni program izobrazbe službenika Odjela osiguranja i Odjela tretmana Uprave za zatvorski sustav i probaciju pod nazivom  "Postupanje u incidentnim situacijama u radu s mladima"- osnovna razina.
"Priprema postupka otpusta"- osnovna razina, dvodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu
Radionicu su vodile službenice Centra za izobrazbu u suradnji s djelatnicom Udruge Igra. 
Provedena izobrazba službenika zatvorskog sustava „Vještine rukovođenja“
Dana 14. i 15. svibnja 2018. u UJ Valbandon održan je program izobrazbe osnovne razine za službenike zatvorskog sustava pod nazivom „Vještine rukovođenja“ kroz 16 nastavnih sati, odnosno kroz dvodnevnu radionicu.
Aktivnosti u sklopu projekta IPA 2012. „Potpora zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“
U ponedjeljak, 5. prosinca 2016. godine započeli su građevinski radovi  u sklopu projekta IPA 2012. „Potpora zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“ na rekonstrukciji i obnovi zgrade D  kompleksa u Remetincu u kojoj, pored Zatvora u Zagrebu, djeluje Centar za izobrazbu službenika Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.