Završna konferencija projekta „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH"

  • Slika /slike/Projekti/Upravljanje kvalitetom/Kvaliteta3.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na završnoj konferenciji projekta održanoj u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu dana 5. lipnja 2023. godine prezentirani rezultati, inovacije i planovi unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u javnoj upravi 

Projekt „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH“ provođen je u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te je imao za cilj povećanje učinkovitosti javne uprave kroz četiri elementa: optimizacija i standardizacija poslovnih procesa, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu, razvoj IT sustava (kvaliteta.gov.hr) te razvoj i provedbu izobrazbe.

Provodilo ga je Ministarstvo pravosuđa i uprave kao nositelj i Državna škola za javnu upravu kao partner, zajedno s društvima Ericsson Nikola Tesla, Apsolon, Qualitas i Algebra.

Završna konferencija je bila posvećena predstavljanju rezultata projekta, plana održivoti projekta, inovacija i planova unaprjeđenja unutar pilot i odabranih tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnih osoba s javnim ovlastima.

Uz državnog tajnika Sanjina Rukavinu, sudionicima konferencije obratio se Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, te Rudolf Vujević, ravnatelj Državne škole za javnu upravu.

O projektnim 
rezultatima i održivosti govorili su dr. sc. Miroslav Drljača, predsjednik Hrvatskog društva menadžera kvalitete i ključni stručnjak na projektu koji je vodio razvoj zahtjeva vezano za zajednički okvir za procjenu i druge modele upravljanja kvalitetom, te Tomislav Mičetić, voditelj Službe za upravljanje kalitetom i voditelj projekta, dok je o provedbi i izazovima online izobrazbe govorio Tomislav Dominković, direktor Algebre.  
 
U okviru konferencije održana je i panel rasprava na temu upravljanja kvalitetom u tijelima javne uprave  - s naglaskom na iskustva iz ESF projekta, održivost, izazove i rješenja koju je moderirala mr. sc. Andrijana Parić, stručnjakinja na projektu. U panel raspravi sudjelovali su Ivana Šimek, rukovoditeljica Odjela za rad s poslodavcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Lidija Brković, ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, dr. sc. Josip Romić, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca i Anamarija Kobasić Golijanin, koordinatorica za strateška pitanja i suradnju HAKOM-a.

Zaključak konferencije je kako je projekt „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH“ znatno doprinio razvoju kvalitete u javnoj upravi Republike Hrvatske, ali i kako je završetak projektnih aktivnosti tek početak do izvrsnosti kvalitete javne uprave. 


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.