28. Dani europskih javnih bilježnika

Slika /slike/vijesti naslovnica/28. dani europskih javnih bilježnika.jpg

U Salzburgu (Austrija), u organizaciji Austrijske javnobilježničke komore, od 21. do 22. travnja 2016. godine održani su 28. Dani europskih javnih bilježnika

Prisutnima su se uvodno obratili predsjednik Austrijske javnobilježničke akademije Michael Umfahrer, predstavnik Bank Austrije u Salzburgu Andreas Teubel,  predsjednica Regionalnog Parlamenta u Salzburgu Brigitta Pallauf, predsjednik Austrijske javnobilježničke komore Ludwig Bittner te predstavnik Federalnog Ministarstva pravosuđa AustrijeGeorg Kathrein.

U nastavku Kongresa vođene su panel diskusije na temu: digitalna agenda i javni bilježnici, digitalizacija jedinstvenog tržišta i trgovačka društva, te javne isprave u digitalnom svijetu.

Kroz panel diskusije razgovaralo se o prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o društvima s ograničenom odgovornošću s jednim članom (SUP-Societas unius personae), o e-government Akcijskom planu Europske komisije, o e-justice portalu za pristup informacijama o pravosudnim sustavima svih država članica EU, o e-CODEX sustavu koji omogućava izravnu komunikaciju između građana i sudova u drugim državama članicama te o BRIS sustavu (Business Register Interconnection System) registru za elektroničko povezivanje poslovnih registara država članica EU.

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa