Akcija “Budi ja“ - osvješćivanje djelatnika državnih i javnih ustanova

  • Slika /slike/IMG_0048.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo pravosuđa je u suradnji s Udrugom gluhoslijepih osoba Grada Zagreba u petak, 25. rujna 2015. godine organiziralo akciju „Budi ja“. 

U svrhu informiranja i senzibiliziranja službenika i namještenika o svakodnevnim preprekama i teškoćama s kojima se nose gluhoslijepe osobe u državnim, lokalnim i javnim ustanovama i institucijama, od 15. rujna do 15. listopada 2015. godine provodi se akcija “Budi ja”.
 
Zaposlenicima Ministarstva pravosuđa je tijekom akcije „Budi ja“ zorno prikazano kako se osjećaju gluhoslijepe osobe, koje su njihove prepreke u komunikaciji i kretanju, te kolika je nužnost uvođenja osnova o načinima ophođenja s gluhoslijepim osobama u edukaciju zaposlenika u državnim, lokalnim i javnim ustanovama i institucijama.
 
Gluhosljepoća je jedinstveno, specifično i veoma kompleksno oštećenje čije je osnovno obilježje istovremeno oštećenje i vida i sluha. Iako se već dugi niz godina radi na osvješćivanju šire javnosti o gluhosljepoći, ona, nažalost, još uvijek nije dovoljno prepoznata među zaposlenicima u državnim, lokalnim i javnim službama.
 
Akciju financijski podržava Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, a putem rekvizita koji omogućavaju simulaciju gluhosljepoće (prilagođene slušalice i naočale), zaposlenicima državnih, lokanih i javnih ustanova i institucija se pokušavati dati uvid u stanja gluhosljepoće i prepreke s kojima se suočavaju gluhoslijepe osobe.
 

Pisane vijesti | Projekti