Edukacija članova tima za psihološke krizne intervencije uprave za zatvorski sustav i probaciju

Slika /slike/Zatvorski sustav/Vijesti/Edukacija clanova tima za psihol krizne intervencije.jpg

Psiholozi, članovi Tima za psihološke krizne intervencije Uprave za zatvorski sustav i probaciju, zajedno s vojnim psiholozima uspješno su završili tečaj „Psihološke krizne intervencije“ na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

U vremenu od 19. do 22. veljače 2019. godine u organizaciji Ministarstva obrane i Glavnog stožera oružanih snaga Republike održan je Tečaj „Psihološke krizne intervencije“. Suorganizator ispred Ministarstva pravosuđa je bio Odjel za psihosocijalnu pomoć Uprave za zatvorski sustav i probaciju. Polaznici tečaja su bili vojni psiholozi i psiholozi Tima za psihološke krizne intervencije Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav i probaciju. Cilj tečaja je bio stjecanje ključnih kompetencija i osposobljavanje za provedbu psiholoških kriznih intervencija nakon visoko stresnih i potencijalno traumatskih događaja.
Voditelji tečaja, bojnik mr. sc. Ivan Vračić  i brigadirka Suzana Filjak su uz ključna teorijska znanja  pružili polaznicima i razvijanje praktičnih stručnih vještina i kompetencija koje su polaznici mogli primijeniti i uvježbati kroz realne scenarije kriznih situacija.
Nakon uspješno pokazanih usvojenih znanja te položenog ispita, polaznicima tečaja su urečene potvrde o uspješnom završenom tečaju. Načelnik Sektora općih i pravnih poslova, Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa, gospodin Robert Orbanić i voditelj Odjela za psihosocijalnu pomoć Zoran Šimić, zahvalili su se na pomoći i suradnji Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru oružanih snaga Republike Hrvatske u provedbi tečaja iz ovog vrlo važnog područja psihološke pomoći službenicima i namještenicima zatvorskog sustava.
Tečaj je primjer dobre međuresorne suradnje u cilju jačanja resursa i učinkovitijeg funkcioniranja specifičnih stručnih službi unutar sustava državne uprave Republike Hrvatske.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav