Javni poziv državnim službenicima za iskazivanje interesa

Slika /slike/zapošljavanje.jpg

Ministarstvo pravosuđa upućuje javni poziv državnim službenicima sa završenim studijem ekonomske struke zaposlenim u pravosudnim tijelima na iskazivanje interesa za premještaj u Ministarstvo pravosuđa, Upravu za organizaciju pravosuđa

Na temelju članka 76., 78. i 80. Zakona o državnim službenicima („Narodne novine“, broj 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12-pročišćeni tekst, 37/13, 38/13, 1/15 i 138/15) Uprava za organizaciju pravosuđa Ministarstva pravosuđa upućuje
 
JAVNI POZIV
državnim službenicima u pravosudnim tijelima sa završenim studijem ekonomske struke
na iskazivanje interesa za premještaj u Ministarstvo pravosuđa,
Upravu za organizaciju
pravosuđa
 
Sukladno odredbama članka 76., 78. i 80. Zakona o državnim službenicima državni službenici mogu se po potrebi službe iz jednog državnog tijela premjestiti u drugo, uz prethodni pisani sporazum čelnika tijela iz kojih se službenici premještaju i čelnika tijela u koja se službenici premještaju.
 
Zbog popune upražnjenog radnog mjesta stručnog savjetnika za obavljanje poslova nadzora nad materijalnim i financijskim poslovanjem pravosudnih tijela iz nadležnosti Uprave za organizaciju pravosuđa koji se moraju obavljati bez prekida, uslijed povećanog opsega posla, kao i bolje organizacije rada te pravodobnijeg i učinkovitijeg rada Uprave, ali i racionalnijeg upravljanja ljudskim resursima u pravosudnim tijelima i Ministarstvu pravosuđa, a imajući u vidu i postojeća ograničenja u zapošljavanju državnih službenika, objavljuje se poziv svim zainteresiranim državnim službenicima zaposlenim u pravosudnim tijelima sa završenim studijem ekonomske struke na iskazivanje interesa za premještaj u Upravu za organizaciju pravosuđa Ministarstva pravosuđa.

Za navedeno radno mjesto stručnog savjetnika uvjeti za raspored su završeni preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ekonomske struke, najmanje 3 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima te položen državni stručni ispit.
 
Uprava za organizaciju pravosuđa je upravna organizacija u sastavu Ministarstva pravosuđa koja obavlja poslove pravosudne uprave koji služe obavljanju sudbene vlasti i izvršavanju ovlasti državnih odvjetništava, poslove prikupljanja statističkih i drugih podataka te analizu podataka o radu sudova i državnih odvjetništava, poslove vođenja evidencija, poslove vezane uz donošenje strategije razvoja pravosuđa, poslove reorganizacije pravosudnog sustava, poslove pravosudne inspekcije u pravosudnim tijelima, poslove izrade nacrta prijedloga zakona i drugih propisa za ustanovljavanje, djelokrug, sastav i ustrojstvo sudova i državnih odvjetništava, poslove izrade nacrta prijedloga zakona i propisa koji se odnose na rad odvjetništva, javnobilježničke službe, stalnih sudskih vještaka, stalnih sudskih procjenitelja i stalnih sudskih tumača te njihove provedbe, poslove nadzora javnobilježničke službe, poslove organizacije pravosudnog, javnobilježničkog i drugih stručnih ispita te poslove vođenja posebnih upravnih postupaka. Uprava obavlja i poslove osiguranja pravosudnih tijela.
 
Kandidati zainteresirani da svojim znanjem, iskustvom i radom doprinesu unaprjeđenju rada Uprave za organizaciju pravosuđa mogu podnijeti svoje prijave na iskazivanje interesa za rad u Upravi putem e-mail adrese: organizacija.pravosudja@pravosudje.hr u roku od 30 dana od dana objave ovog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa.
 
U prijavi zainteresiranih službenika potrebno je navesti kontakt podatke, a prijavi priložiti životopis i motivacijsko pismo.
 
Ministarstvo pravosuđa
Uprava za organizaciju pravosuđa


Pisane vijesti | Obavijesti, upute i pozivi