Malenica: Do kraja godine izmijenit će se 66 zakona koji će omogućiti kvalitetno povjeravanje poslova županijama

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2019/26 kolovoz 2019/1 (1).jpg

Ministar uprave Ivan Malenica danas je u pratnji državne tajnice Josipe Rimac i suradnika započeo posjete županijama zbog provođenja reformske mjere Vlade Republike Hrvatske - povjeravanja poslova Ureda državne uprave županijama.

Prilikom posjeta Međimurskoj i Varaždinskoj županiji ministar Malenica je izrazio zadovoljstvo postignutim napretkom i učinjenim kako bi reformska mjera bila izvršena prema planiranim aktivnostima.

„Riječ je o otprilike 200 što upravnih, što neupravnih poslova koji će se povjeriti županijama od 1. siječnja 2020. godine“, izjavio je ministar uprave Ivan Malenica.

„Vlada je do sada poduzela određene aktivnosti, a do kraja godine izmijenit će se 66 zakona kojima će se omogućiti kvalitetno povjeravanje poslova županijama“, kazao  je ministar Malenica.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i župan Varaždinske županije Radimir Čačić izrazili su spremnost oko preuzimanja poslova te zadovoljstvo mjerama koje provodi Vlada Republike Hrvatske.

„Javna uprava mora biti efikasan i dostupan servis građana, a dosadašnja praksa pokazala je da se spuštanjem poslova s državne razine na lokalnu, ubrzava i poboljšava obavljanje poslova“, izjavio je međimurski župan Matija Posavec.

Župan Radimir Čačić rekao je kako je ovo najznačajnija i najozbiljnija reformska mjera Vlade Republike Hrvatske.

„Na ministru Malenici, kao i na nama je ozbiljan zadatak preuzimanja povjerenih poslova države uprave, pri čemu imamo odgovornost da sve napravimo tako da ova reforma doprinese racionalnom, jeftinijem i bržem sustavu za građane“, objasnio je župan Čačić.

Sastanku su nazočili predstojnik Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji Branimir Posavec i predstojnik Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Miljenko Plukavec, koji su pohvalili rad županija i zahvalili se na dobroj suradnji u pripremi za preuzimanje poslova.

Sutra je na rasporedu posjeta Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.
 

Stranica