Ministar Bošnjaković održao sastanak s predsjednicima općinskih sudova

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Sastanak/predsjednici OS - 1502.2019/IMG_8310.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sa suradnicima, državnim tajnikom dr.sc. Kristianom Turkaljem, pomoćnicama ministra Lanom Letilović i Mirelom Fučkar i savjetnicom ministra Baricom Novosel, održao je sastanak s predsjednicima općinskih sudova u petak, 15. veljače 2019. godine.

Na sastanku se razgovaralo o reorganizaciji mreže sudova odnosno provedenom spajanju općinskih i prekršajnih sudova. Predsjednici sudova su iskazali zadovoljstvo navedenom reorganizacijom jer su sudovi navedenim spajanjem dobili određeni broj sudaca te će se time predmeti rješavati brže, a i smanjit će se broj neriješenih predmeta. 

Tema sastanka bio je i jednostavan stečaj potrošača. Na sudove je do sada zaprimljeno 2.369 prijedloga, a 13.816 prijedloga za pokretanje jednostavnog stečaja potrošača spremno je za slanje na sudove te su predsjednici općinskih sudova iskazali pripremljenost sudova i spremnost za rad na povećanom broju predmeta jednostavnog stečaja potrošača. 

Ministar Bošnjaković je sa predsjednicima općinskih sudova razgovarao i o otpremi elektroničkog sudskog pismena na ispis i kuvertiranje Hrvatskoj pošti (ePošta) čime se se rasteretiti i olakšati rad sudskih službenika koji su do sada radili na poslovima ispisa, kuvertiranja i otpreme.
 

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa