Ministar Malenica na svečanoj prisezi polaznika 44. i 45. temeljnog tečaja pravosudne policije

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Vijesti/Požega svečana prisega pravosudnih policajaca/Prisega.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ukupno 42 polaznika 44. i 45. temeljnog tečaja pravosudne policije svečano je prisegnulo u Kino dvorani Kaznionice u Požegi.

Polaznici tečaja svečanu su prisegu izrekli pred ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom i ravnateljem Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimirom Penićem, a uz nazočnost upravitelja Kaznionice u Požegi Zvonimira Leopoldovića.
 
Zahvalivši upravitelju Leopoldoviću i svima uključenima u izobrazbu ministar Malenica istaknuo je kako je ovo velik dan za Požegu, budući da su uređene prostorije Kaznionice u Požegi.
 
„Riječ je o investiciji vrijednoj milijun eura koja je samo nastavak onoga što u Požegi radimo već nekoliko godina. Osim toga, moram istaknuti da smo proteklih nekoliko godina značajno poboljšali uvjete rada, materijalna prava i primanja pravosudnih policajaca, a to ćemo učiniti i sa novom uredbom koja se trenutačno priprema,“ rekao je ministar te dodao kako će se i dalje nastaviti kontinuirana ulaganja u poboljšanje statusa i primanja svih zaposlenih u zatvorskom sustavu.
 
„Nakon što smo uredili prostoriju u kojoj borave maloljetne osobe Odgojnog zavoda u Turopolju, sada smo se posvetili drugoj ranjivoj skupini u zatvorskom sustavu, a to su žene - zatvorenice. Bez obzira što ćemo ovdje urediti i humanizirati smještaj, ostaje nam činjenica da je ovo jedino kazneno tijelo gdje žene mogu izvršavati kaznu, a dolaze iz cijele Hrvatske. Sljedeće što želimo jest otvoriti dodatne odjele za žene i u nekom drugom kaznenom tijelu,“ nadovezao se ravnatelj Penić.
 
Svečanom prisegom 21 polaznik 44. temeljnog tečaja pravosudne policije i 21 polaznik 45. temeljnog tečaja pravosudne policije steklo je zvanje službenika pravosudne policije.
 
Naime, 44. temeljni tečaj održan je u vremenskom periodu od 4. rujna 2023. do 12. siječnja 2024. godine u Centru za izobrazbu za vježbenike i službenike odjela osiguranja iz Kaznionice u Lepoglavi, Zatvora u Šibeniku, Zatvora u Zagrebu, Zatvora u Dubrovniku, Zatvora u Karlovcu, Zatvora u Varaždinu, Zatvora u Splitu, Zatvora u Osijeku i Odgojnog zavoda u Turopolju.
 
Temeljni tečaj održan je u vremenskom periodu od 4. rujna 2023. do 12. siječnja 2024. godine u Kaznionici u Požegi za vježbenike i službenike odjela osiguranja Kaznionice u Požegi, Zatvora u Požegi, Zatvora u Zagrebu i Zatvora u Puli-Pola.
 
Tijekom tih četiri mjeseca, polaznici/e su pohađali ukupno 528 sati nastave i vježbi te 13 dana praktičnog dijela temeljnog tečaja.
 
Nakon svečane prisege ministar Malenica je u pratnji upravitelja Leopoldovića i suradnika obišao novouređene prostorije Kaznionice u Požegi.
 

Pisane vijesti