Na sastanku ministra Malenice s direktoricom Berger prijedlozi daljnje digitalizacije pravosuđa

  • Slika /slike/Naslovna.jpg
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica susreo se u utorak, 4. srpnja 2023. godine s Nathalie Berger, direktoricom za potporu reformama zemljama članicama Glavne uprave za potporu strukturiranim reformama Europske komisije (DG REFORM).

Ministar Malenica i direktorica Berger razgovarali su o dosadašnjoj uspješnoj suradnji na brojnim projektima tehničke pomoći (TSI) DG REFORM-a u području pravosuđa i javne uprave kao što su: pitanja stečaja, e-Komunikacije u pravosuđu, korištenja novih digitalnih tehnologija, sređivanja ključnih registara javne uprave, mjerenja zadovoljstava korisnika javnih usluga i uvođenja Barnahus modela - multidisciplinarnog i međuagencijskog Centra za djecu žrtve i svjedoke nasilja i kaznenih djela.

Na sastanku se razgovaralo i o novim projektima i reformskim procesima koji bi bile prihvatljivi za potporu iz Instrumenta tehničke pomoći kao primjerice daljnja digitalizacija pravosuđa korištenjem novih tehnologija (UI) za predviđanja ishoda sudskih postupaka što bi povećalo efikasnost pravosuđa i razinu povjerenja u sustav te mogućnost uključivanja u vodeći projekt tehničke pomoći za 2023. godine, program PACE – inicijativa za razmjenu i suradnju u javnoj upravi, kao i mogućnost provođenja novih projekata u borbi protiv korupcije.
 
 

Pisane vijesti