Nema dokaza o fizičkom nasilju nad istražnim zatvorenikom u Splitu, istraga ide dalje

Slika /slike/Zatvorski sustav/po. ravnatelj ZVONIMIR PENIĆ/Penić.png

U tijeku je utvrđivanje okolnosti događaja, međutim, za sada nema dokaza o fizičkom nasilju nad istražnim zatvorenikom

Zvonimir Penić, p.o. ravnatelj je u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave dao izjavu za medije i povodom događaju ozljeđivanja istražnog zatvorenika u Zatvoru u Splitu.

„Možemo potvrditi da se dogodila ozljeda istražnog zatvorenika u zatvoru u Splitu. Njih je bilo devet u sobi. Mi ih ne možemo niti imamo ovlasti nadzirati 24 sata dnevno, jer zbog njihovih prava na privatnost nema kamera u toaletima i njihovim prostorijama. Trenutno utvrđujemo sve okolnosti slučaja te su svi dali svoje izjave. Za sada nema nikakvih dokaza da se dogodilo bilo kakvo fizičko nasilje. Mi sumnjamo da jest te ćemo nastaviti istragu“ izjavio je p.o. ravnatelj Penić.

Kod istražnog zatvorenika se radi se o ozljedama lakše prirode. U slučaju da se radilo o težim ozljedama, uključila bi se i tijela kaznenog progona, međutim, za to u ovom trenutku nema indicija.

Ako se potvrde sumnje o fizičkom nasilju, Ministarstvo će nakon provedene unutarnje istrage postupiti sukladno zakonskim obvezama, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Pisane vijesti