Obilježen Dan psihičkog zdravlja u zatvorskom sustavu i probaciji

  • Slika /slike/Dan psihičkog zdravlja novi.png
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Odjela za psihološku potporu službenicima zatvorskog sustava i probacije, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, nizom aktivnosti u kaznenim tijelima i probacijskim uredima obilježen Dan psihičkog zdravlja u zatvorskom sustavu i probaciji.

Rad u zatvorskom sustavu i probaciji je psihički stresan posao, stoga se očuvanju psihičkog zdravlja službenika posvećuje izuzetna pažnja. Ove godine je utemeljen i prvi puta obilježen Dan psihičkog zdravlja u zatvorskom sustavu i probaciji nizom aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o značaju psihičkog zdravlja i potrebi unapređenja zaštite psihičkog zdravlja službenika i namještenika kaznionica, zatvora, centara, odgojnih zavoda i probacijskih ureda.
 
U obilježavanju Dana psihičkog zdravlja u zatvorskom sustavu i probaciji sudjelovalo je 20-tak kaznenih tijela i probacijskih ureda. Službenici su biti uključeni u stručna predavanja i radionice na temu  prevencije psihičkog stresa i očuvanja psihičkog zdravlja službenika, sportske aktivnosti te druge aktivnosti kojima se poticao timski rad i zajedništvo službenika.
 
Obilježavanje Dana psihičkog zdravlja u zatvorskom sustavu i probaciji provedeno je u periodu od 21. studenog do 8. prosinca ovisno o organizacijskim mogućnostima kaznenih tijela i probacijskih ureda.
 
Dan psihičkog zdravlja u zatvorskom sustavu i probaciji obilježava se 27. studenog na dan kada je 2018. godine osnovan Tim za psihološke krizne intervencije koji je ove godine obilježio uspješnih pet godina djelovanja.
 
 

Pisane vijesti