Održan sastanak s gradonačelnikom Grada Šibenika

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Gradonačelnik Grada Šibenika/IMG_2811.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Ante Šprlje je, zajedno s državnom tajnicom Majom Grubišin, primio u srijedu, 22. ožujka 2017. godine gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića.

Tijekom sastanka razgovaralo se o problemu prostornih kapaciteta pravosudnih tijela na području grada Šibenika te o sređivanju zemljišnoknjižnog stanja vezano uz projekt izgradnje i rekonstrukcije sustava vodovoda i odvodnje na području Grada Šibenika – Aglomeracija Šibenik.
 
Vezano uz problem smještajnih kapaciteta pravosudnih tijela u gradu Šibeniku, obje strane su se usuglasile o neadekvatnim uvjetima za rad pravosudnih dužnosnika i službenika te o nužnosti poduzimanja hitnih mjera za sanaciju navedenog stanja.
 
U tu svrhu, dogovoreno je da će se grad Šibenik uključiti u financiranje projekta adaptacije i rekonstrukcije potkrovlja u poslovnom prostoru na lokaciji Županijskog suda u Šibeniku koje je pokrenulo Ministarstvo pravosuđa, a u koje bi se, među ostalim, smjestio i Prekršajni sud u Šibeniku. Navedeno je istaknuto važnim i u kontekstu predstojeće racionalizacije pravosudne mreže, odnosno spajanja općinskih i prekršajnih sudova, s obzirom da je u zgradi Županijskog suda u Šibeniku smješten i općinski sud.
 
Na sastanku se razgovaralo i o projektu izgradnje i rekonstrukcije sustava vodovoda i odvodnje na području Grada Šibenika – Aglomeracija Šibenik, projektu koji bi se trebao financirati sredstvima iz strukturnih fondova EU-a, u vrijednosti 367 milijuna kuna.
 
Gradonačelnik Burić je istaknuo vrlo uspješnu suradnju s Općinskim sudom u Šibeniku i Ministarstvom pravosuđa vezano uz rješavanje kompletnih imovinsko-pravnih odnosa na cjelokupnoj trasi buduće mreže sustava vodovoda i odvodnje. S obzirom na obimnost projekta i specifičnosti postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, posebno uknjižbe nerazvrstanih cesta, a u svrhu pravodobne provedbe zk postupaka, ministar pravosuđa je odobrio sredstva za prekovremene sate za rad zemljišnoknjižnih referenata u Općinskom sudu u Šibeniku. Istaknuto je da je u tijeku i sklapanje sporazuma između grada Šibenika, Općinskog suda u Šibeniku i Ministarstva pravosuđa o sufinanciranju poslova pojedinačnog preoblikovanja zemljišnih knjiga na području nadležnosti Općinskog suda u Šibeniku vezanih uz projekt Aglomeracija kojim bi se osigurala dodatna sredstva za provedbu navedenih zk postupaka.

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa