Održan sastanak Savjeta za praćenje provedbe Strategije razvoja pravosuđa

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_2005.JPG
  • Slika
  • Slika

Projekt unapređenja i modernizacije pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj bila je glavna tema sastanka članova Savjeta za praćenje provedbe Strategije razvoja pravosuđa koji je održan u ponedjeljak, 14 studenoga 2016. godine u prostorijama Ministarstva pravosuđa. 

O toj temi prisutne je upoznala Maja Grubišin, pomoćnica ministra dok je o primjeni informacijsko-komunikacijskih tehnologija u javnobilježničkoj službi govorila Lucija Popov, predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore.
O novostima u projektu implementacije e-Spisa na Vrhovnom sudu članove Savjeta upoznala je Marina Akalović, voditeljica Službe za organizaciju propisa i stručnih ispita u Upravi za organizaciju pravosuđa.
 
Tom prigodom ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je kako ovaj Savjet daje poticaj za određene promjene u pravosudnom sustavu s ciljem postizanja boljeg i učinkovitijeg pravosuđa.
 
Dva ključna projekta kapitalnog ulaganja, Trg pravde Zagreb i Split, nalaze u različitim fazama i različitim okolnostima. Trenutno se nalaze u fazi planiranja te će se do kraja godine znati više detalja, smjer u kojem će se ići, ali i rokovi za realizaciju.  
O navedenom će Ministarstvo pravosuđa pravovremeno obavijestiti širu javnost.


 

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa