Održan sastanak Tima za psihološke krizne intervencije u zatvorskom sustavu

Slika /slike/Zatvorski sustav/IMG_8030.JPG

Pomoćnica ministra Jana Špero otvorila je prvi sastanak Tima za psihološke krizne intervencije. Naglasila je značaj pružanja psihološke potpore zaposlenicima zatvorskog sustava nakon kriznih događaja kojima su izloženi službenici i namještenici u obavljanju svojih poslova u kaznenim tijelima. 

Uz članove Tima za psihološke krizne intervencije na sastanku su bili i rukovodeći državni službenici Sektora općih i pravnih poslova.
Načelnik Sektora Robert Orbanić predstavio je rad Sektora i aktivnosti vezane uz potporu rada Tima za psihološke krizne intervencije te je predstavio službenike Sektora koji će pružati pravnu podršku članovima Tima. Također, je izložio nove pravne akte koji su donijeti radi unapređenja pružanja psihološke potpore u zatvorskom sustavu.
U nastavku sastanka Zoran Šimić, voditelj Odjela Za psihosocijalnu pomoć zaposlenicima zatvorskog sustav i ujedno voditelj Tima za psihološke krizne intervencije, predstavio je ustroj i organizaciju psihološke skrbi za zaposlenike zatvorskog sustava nakon visoko stresnih i potencijalno traumatskih kriznih događaja, predstavio metodologiju po kojoj službenici zatvorskog sustava mogu zatražiti psihološku potporu te način aktiviranja članova Tima za psihološke krizne intervencije u kriznim događajima.
Članovi Tima su službenici zatvorskog sustava s iskustvom rada u zatvorskom sustavu koji uz redovito obavljanje svojih poslova u kriznim događajima odlaskom na mjesto događaja provode psihološke krizne intervencije.
Predstavljene su aktivnosti provedene u 2018. godini kao i smjernice za rad Tima u 2019. godini.
Rad u zatvorskom okruženju može biti izuzetno stresan i ovakav način psihološke potpore je nužan u prevenciji i očuvanju psihičkog zdravlja službenika i namještenika zatvorskog sustava. 

Pisane vijesti | Zatvorski sustav