Održana 271. sjednica Vlade Republike Hrvatske

Slika /slike/01 Sjednice Vlade RH/VRH_7777.jpg

Na sjednici Vlade usvojen je  Zaključak u vezi sa Sporazumom o članstvu Republike Hrvatske u Radnoj skupini OECD-a protiv podmićivanja, Zaključak u vezi zajedničke izjave Ministarstva pravosuđa i uprave i Ministarstva pravosuđa Gruzije te amandmani na prijedlog Zakona o plaćama u državnoj i javnoj službi
 

Republika Hrvatska u Radnoj skupini OECD-a protiv podmićivanja u međunarodnim poslovnim transakcijama

"U skladu s člankom 20. Zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, predlaže se Vladi da donese Zaključak kojim se upoznaje sa Sporazumom između Republike Hrvatske i OECD-a u Radnoj skupini protiv podmićivanja u međunarodnim poslovnim transakcijama, sklopljenim razmjenom pisama, u Parizu 30. listopada 2023. godine" izjavio je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Ministarstvo pravosuđa i uprave i Ministarstvo pravosuđa Gruzije potpisali su Zajedničku izjavu 

Ministarstvo pravosuđa i uprave i Ministarstvo pravosuđa Gruzije potpisali su Tbilisiju 1. studenoga 2023. godine Zajedničku izjavu s ciljem promicanja suradnje i razmjene iskustava u području pravosuđa i javne uprave, između ostalog o pitanjima vezanima uz pravo Europske unije i usklađivanje zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, učinkovitog upravljanja kaznenim sustavom te razmjene iskustava o e-upravi.

"Izjavom se intenzivira razvoj bilateralnih odnosa i učvršćuje suradnja u području vladavine prava, ljudskih prava, pravosuđa i javne uprave" izjavio je ministar.

Uz to, na sjednici Vlade dana je prethodna suglasnost na prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama. 

Foto: Vlada RH

Pisane vijesti