Održana druga sjednica Radne skupine za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje za potrebe izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/06-11-2018-druga sjednica radne skupine za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje/IMG_7212.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik dr. sc. Kristian Turkalj kao voditelj RS za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje, ispred Ministarstva pravosuđa, predsjedavao je drugom sjednicom Radne skupine za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje koja se održala u utorak, 6. studenoga 2018. g., u prostorijama Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao koordinacijsko tijelo izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. g., organiziralo je predmetnu sjednicu s ciljem predstavljanja II faze izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. g. Za potrebe izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. g. kojom će se definirati prioriteti za dugoročni razvoj i prosperitet Republike Hrvatske, osnovano je sedam Tematskih radnih skupina za prioritetna područja i pet Radnih skupina za horizontalne politike, u čijem radu sudjeluju predstavnici javnog , poslovnog, znanstveno-istraživačkog i civilnog sektora. Nositelji Radne skupine za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje su predstavnici Ministarstva pravosuđa, Ministarstva javne uprave, Ministarstva državne imovine te Ministarstva financija.
Na drugoj sjednici uz državnog tajnika dr. sc. Kristiana Turkalja sudjelovala je pomoćnica ministra Lana Letilović te ostali predstavnici Ministarstva pravosuđa.  Također, sudjelovali su predstavnici drugih institucija koji su ujedno i vanjski članovi Radne skupine za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje.
Od strane nositelja Radne skupine za makroekonomske politike, pravosuđe i dobro upravljanje predstavljeni su rezultati II faze izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. g. tj. prijedlozi strateških ciljeva, pokazatelja učinaka te ključnih područja intervencije. Nakon toga uslijedila je zajednička rasprava usred koje su razmijenjena korisna iskustva te izneseni konstruktivni prijedlozi. 

Pisane vijesti