Održana je druga svečanost projekta „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj"

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/26-11-2019-Tuhelj/IMG_9468.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svečanost projekta koju Ministarstvo pravosuđa provodi u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje je održana 26. studenoga 2019. godine u Termama Tuhelj.

Svečanosti su prisustvovali ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa.
 
Podsjećamo da je „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“ projekt ukupne vrijednosti od 91.075.250,00 HRK od čega se 85% sufinancira iz Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020“.
 
Projekt, čiji je napredak predstavljen od strane suradnika Ministarstva pravosuđa, sastoji se od četiri glavne komponente:
  1. unaprjeđenje sustava mjerenja, praćenja i evaluacije rada u pravosuđu
  2. optimizacija organizacije rada i poslovnih procesa
  3. jačanje kompetencija i kapaciteta čelnika pravosudnih tijela i službenika u pravosudnim tijelima
  4. unaprjeđenje razine i obuhvatnosti korištenja IT alata
 
Opći cilj projekta „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj" je osiguranje učinkovitijeg, modernijeg i profesionalnijeg pravosuđa, dok njegovu ciljanu skupinu čine suci, državni odvjetnici i zamjenici državnih odvjetnika, službenici i namještenici u pravosudnim i kaznenim tijelima Ministarstva pravosuđa. Također je važno spomenuti projekte E-spis te Portal sudova  koji se provode u sklopu prethodno navedenog projekta i služe približavanju pravosuđa široj javnosti te lakšoj pristupačnosti informacijama u sklopu nastojanja digitalizacije pravosuđa.
 
Projekt je sa provedbom krenuo 30. srpnja 2018. godine te je njegov završetak predviđen do siječnja 2022. godine.



Pisane vijesti | Projekti