Otvorena izložba fotografija „Probacija: Proživljena iskustva“

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Probacija_izlozba_25-04-2017/IMG_3322.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Izložba fotografija „Probacija: Proživljena iskustva“ otvorena je u utorak, 25. travnja 2017. godine na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, Park Zrinjevac. 

Na izložbi je predstavljeno 20 fotografija koje je neovisni žiri odabrao kao najbolje na temu probacija, a snimile su ih osobe uključene u probaciju i probacijski službenici iz cijele Hrvatske.

Izložbu je organiziralo Ministarstvo pravosuđa u sklopu Twinning projekta „Podrška daljnjem razvoju i jačanju probacijske službe u Republici Hrvatskoj“ kojeg provodi u suradnji s Glavnim tajništvom kaznenih institucija (SGIP) Kraljevine Španjolske, Međunarodnom i ibero-američkom zakladom za upravu i javne politike (FIIAPP) i Njemačkom zakladom za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ).

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravila državna tajnica Sanja Mišević dok je o važnosti probacije u Hrvatskoj te važnosti samog projekta govorila Jana Špero, načelnica Sektora za probaciju Ministarstva pravosuđa te voditeljica projekta za Republiku Hrvatsku.

Prije dvije godine kada je započet projekt, naglasila je na otvorenju izložbe voditeljica projekta Ester Montero, eksperti koji su sudjelovali u projektu smatrali su kako se putem fotografija može dočarati svijet probacije i to kroz oči probacijskih službenika i osoba koje su uključene u probaciju, a ova izložba fotografija to potvrđuje.  

O razlozima provođenja projekta te važnosti rada probacijske službe u Hrvatskoj prisutne su upoznali Elena Bravo iz Veleposlanstva Kraljevine Španjolske te Thomas Lipp iz Veleposlanstva Republike Njemačke.

Na otvorenju izložbe proglašene su najbolje fotografije u tri kategorije pa je tako u kategoriji „Najbolja fotografija probacijskog službenika“ nagradu osvojila Vesna Šumiga, voditeljica Probacijskog ureda Varaždin. Nagradu joj je uručio prof. dr. Ioan Durnescu, junior voditelj projekta. Nagradu u kategoriji „Najbolja fotografija osobe uključene u probaciju“ osvojila je Jasna Marić, Probacijski ured Zagreb I, a uručila ju je Ivana Paradžiković urednica i voditeljica te članica žirija. Probacijska službenica Probacijskog ureda Zadar Tanja Kolega Sambol primila je nagradu u kategoriji „Najbolja fotografija na društvenim mrežama“, a nagradu joj je uručila kantautorica Luce, također članica neovisnog žirija koji je ocijenio dostavljene fotografije.

Uz probacijske službenike i građane, na otvorenju izložbe bila je i Cvijeta Grijak, stručna savjetnica za kulturno-umjetnički amaterizam iz Grada Zagreba.

Izložba se može razgledati do 30. travnja 2017. godine.   

Pisane vijesti