Potpisani ugovori vrijedni više od 53 milijuna kuna koji će pomoći u reformi javne uprave

U Ministarstvu uprave potpisana su dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekte koji će biti temelj za provedbu reforme javne uprave.

Vrijednost potpisanih ugovora je 53.6 milijuna kuna, od čega je 45.6 milijuna financirano iz fondova Europske unije.

Ministar uprave Lovro Kuščević tom je prilikom rekao kako je zadovoljan potpisivanjem ovih ugovora koji će pomoći u realizaciji programa Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva uprave da javnu upravu i državne službenike osposobe kako bi bili u funkciji naših sugrađana, poduzetnika i obrtnika.
 
Riječ je o projektu "Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi", koji će trajati 24 mjeseca, i projektu "Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu Republike Hrvatske" koji će trajati 36 mjeseci.

Ovi projekti odnose se na djelotvornost, učinkovitost i ujednačenost u postupanju unutar svih tijela javne uprave i kvalitetu usluge građanima i gospodarskim subjektima.

Potpisnici ugovora su ministar uprave Lovro Kuščević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

"Želimo podići razinu i kvalitetu naših državnih, javnih, lokalnih službenika i namještenika. Želimo funkcionalnu, efikasnu, brzu i jeftinu javnu upravu koja će biti na raspolaganju svim našim sugrađanima. Ova dva projekta će upravo doprinijeti ovim ciljevima", rekao je ministar uprave.

 Ministar je naglasio kako je strategija razvoja javne uprave usmjerena na unaprjeđenje upravnih kapaciteta i bolju organizaciju, a ova dva ključna projekta prethodni su uvjeti za realizaciju ostalih projekata ukupne vrijednosti 66 milijuna eura iz Kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi.
Zahvalio je kolegicama i kolegama u Ministarstvu uprave, Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji su, istaknuo je, u samo četiri mjeseca pripremili 15 kapitalnih projekata ukupne vrijednosti preko 500 milijuna kuna. 

Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, koja je nazočila događaju umjesto ministra Marka Pavića, naglasila je kako su ovo ključni i bazični projekti u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ koji će se omogućiti bolje povlačenje EU sredstava.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar ocijenio je ovaj projekt vrlo uspješnim te istaknuo dobru međuresornu suradnju Ministarstva uprave, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Potpisivanju ugovora nazočili su i državni tajnici u Ministarstvu uprave Katica Prpić i Darko Nekić te pomoćnik ministra Mladen Nakić kao i pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava Luka Rajčić.

Stranica