Predstavljanje Probacijskog ureda Zagreb II i Probacijske službe u Karlovcu

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/Slika2.jpg

Probacijski ured Zagreb II i Probacijska služba predstavili su se u utorak, 7. svibnja 2013. godine, u organizaciji Ministarstva pravosuđa, Uprave za kazneno pravo i probaciju, Sektora za probaciju i Karlovačke županije u dvorani Udruženja obrtnika u Karlovcu.

Cilj predstavljanja je informiranje stručne i šire javnost Karlovačke županije o poslovima Probacijske službe čija misija je zaštita društvene zajednice od počinitelja kaznenih djela kroz njihovu rehabilitaciju i ponovnu integraciju u društvo, a povodom primjene novog Zakona o probaciji koji je na snazi od 1. siječnja 2013. godine.

Među gostima bili su važni partneri probacijskih ureda s područja Karlovačke županije, predstavnici kaznenih odjela Županijskog i Općinskih sudova, Centara za socijalnu skrb, Policijske uprave Karlovačke, Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva, Zavoda za javno zdravstvo, zdravstvenih ustanova te institucija, tvrtki i udruga s kojima probacijski uredi surađuju u zajednici u provođenju alternativnih kaznenih sankcija.

 



Pisane vijesti | Probacija