Radni sastanak s predstavnicima Hrvatske odvjetničke komore

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/HOK 2.JPG
  • Slika
  • Slika

Predstavnici Ministarstva pravosuđa na čelu s državnom tajnicom Majom Grubišin održali su u ponedjeljak, 9. siječnja 2017. godine u prostorijama Hrvatske odvjetničke komore radni sastanak s predstavnicima Komore. 

Hrvatsku odvjetničku komoru predstavljali su predsjednik Robert Travaš, dopresjednici Mladen Klasić i Maroje Matana, glavni tajnik Ingrid Mohorovičić-Gjanković i predsjednik Odvjetničkog zbora Zagreb Josip Šurjak.
 
Na sastanku se razgovaralo o provedbi mjera iz Akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva i provedbi Zaključka o uvođenju elektroničkih postupaka za registraciju poslovnog nastana i ishođenje odobrenja za obavljanje uslužne djelatnosti u dijelu koji se odnosi na odvjetničku službu, a koje je Vlada Republike Hrvatske usvojila na sjednici održanoj 5. siječnja 2017. godine.
 
Hrvatska odvjetnička komora upoznata je i s reformskim planovima Ministarstva pravosuđa, posebno u području digitalizacije pravosudnog sustava. Obje strane su istaknule nužnost nastavka uspješne suradnje te su se usuglasile s potrebom daljnje modernizacije pravosuđa uz korištenje prednosti modernih informacijskih tehnologija.

Dogovoreno je intenziviranje održavanja radnih sastanaka u svrhu kontinuiranog obavještavanja i suradnje Ministarstva pravosuđa i Hrvatske odvjetničke komore na području daljnjeg razvoja pravosudnog sustava. 

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa