Sastanak neformalnog Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Malta 8.jpg
  • Slika

Ministar pravosuđa Ante Šprlje sudjeluje na sastanku neformalnog Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije koji se održava 26. i 27. siječnja 2017.godine na Malti.

Na sastanku su ministri razmijenili stavove i planirane buduće korake u pogledu usvajanja prijedloga Uredbe Vijeća o osnivanju Ureda europskog javnog tužitelja.

Razmijenjena su mišljenja o novoj zakonodavnoj inicijativi Europske komisije -  prijedlogu Direktive Europskog Parlamenta i Vijeća o okvirima za preventivno restrukturiranje, pružanju druge prilike i mjerama za povećanje učinkovitosti restrukturiranja i postupaka u pogledu nesolventnosti i razrješenja te izmjeni Direktive 2012/30/EU.

Također, ministri su pozvani izjasniti se i o novim zakonodavnim prijedlozima u okviru Paketa inicijativa za borbu protiv terorizma - prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o sprečavanju pranja novca sredstvima kaznenog prava te prijedlogu Uredbe Europskog Parlamenta i Vijeća o međusobnom priznanju naloga za osiguranje imovine ili dokaza te odluka o oduzimanju imovine ili predmeta.



Pisane vijesti | Multilateralni sastanci