Sastanak s predstavnicima Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj

Slika /slike/vijesti naslovnica/Svjetska banka.jpg

Ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica susreo se je danas s predstavnicima Svjetske banke u Republici Hrvatskoj.

Na radnom sastanku ministar je s predstavnicima Ureda Svjetske banke razgovaralo se o zajedničkoj suradnji na projektima iz područja pravosuđa i uprave.

Ministarstvo pravosuđa i uprave provodi „Projekt učinkovitog pravosuđa za bolje poslovno okruženje“ za koji je Ugovor o zajmu sklopljen u Zagrebu 15. travnja. Osnovni cilj ulaganja je doprinijeti uspostavi pravosudnog sustava koji će zadovoljiti najviše europske standarde u pogledu neovisnosti, nepristranosti, stručnosti i učinkovitosti, opravdavajući time povjerenje građana i cijelog društva čiji se napredak postiže te doprinijeti unapređenju poslovne klime. Projekt se ostvaruje u zajedničkoj suradnji Ministarstva pravosuđa, Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Uz to, dva projekta; Projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra (2003. do 2010.) i Projekt implementacije integriranog sustava zemljišne administracije (2011. – 2021.) najvećim dijelom financirani su zajmom Svjetske banke.

Pisane vijesti