Sastanak Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/JHA.jpg
  • Slika

Ministar pravosuđa Ante Šprlje sudjeluje na sastanku Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije koji se održava 27. i 28. ožujka 2017. godine u Bruxellesu

U okviru zakonodavnih aktivnosti, ministri su primili na znanje izvješće Vijeća o napretku u radu u području borbe protiv financijskog kriminala i financiranja terorizma, odnosno radu na prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o suzbijanju pranja novca sredstvima kaznenog prava te prijedlogu Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uzajamnom priznavanju naloga za zamrzavanje i oduzimanje. Također, ministrima je predstavljeno izvješće Vijeća o napretku u radu na prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o određenim aspektima ugovora o isporuci digitalnog sadržaja.
 
U okviru nezakonodavnih vijećanja, ministri su proveli raspravu o politikama u pogledu mogućih odgovora kaznenog pravosuđa na problem stranih terorističkih boraca povratnika, kao i u pogledu daljnjih poboljšanja suradnje i koordinacije u području kaznenog pravosuđa u kibernetičkom prostoru. Konačno, ministri su primili na znanje informaciju Predsjedništva o planiranim aktivnostima i o daljnjem radu u području zadržavanja podataka u kontekstu Tele2 presude Suda EU iz prosinca 2016. godine.

Pisane vijesti | Multilateralni sastanci