Splitski filmski festival

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Splitski filmski festival/splitski filmski festival.jpg
  • Slika
  • Slika

U Zatvoru u Splitu održane su filmske projekcije na kojima je prikazan izbor iz ovogodišnjeg programa Splitskog filmskog festivala 

U Zatvoru u Splitu  dane 14. i 15. rujna 2016. godine, u sklopu Splitskog filmskog festivala, održane su filmske projekcije na kojima je prikazan izbor iz ovogodišnjeg programa Splitskog filmskog festivala, a zatvorenici Zatvora u Splitu imali su prilike vidjeti projekcije prije nego ostatak publike u redovnom programu festivala. Zatvorenici su se odazvali na filmske projekcije i pokazali kako i oni imaju interesa za kulturne sadržaje.
 
Dovođenje filmskog i kulturnog događaja među zatvorenike u kaznionicama i zatvorima nije novina. Cilj organiziranja priredbi je zadovoljavanje kulturnih potreba zatvorenika i organizirano korištenje slobodnog vremena,  pa se u tom smislu redovito u kaznionicama i zatvorima, uz podršku Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa organiziraju priredbe, koje pozivno i poticajno utječu na zatvorenike.
 
Ovom prilikom zahvaljujemo Splitskom filmskom festivalu na inicijativi za održavanjem filmskih projekcija u Zatvoru u Splitu.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav