Studijska posjeta turske delegacije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Turci - žrtve i svjedoci/IMG_4783.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo pravosuđa je 21. i 22. rujna 2017. godine, u sklopu twinning projekta “Strengthening the Victims’ Rights in Criminal Justice System“, ugostilo tursku delegaciju.

Cilj twinning projekta “Strengthening the Victims’ Rights in Criminal Justice System“ je uspostavljanje institucionalne i pravne infrastrukture za osiguranje prava žrtava te povećanje svijesti o tim pravima u Turskoj.

Glavni cilj studijskog posjeta jest razmjena informacija s pravosudnim tijelima i policijom o iskustvima te najboljim praksama podrške žrtvama zločina, naknadi štete te ulogama organizacija civilnog društva i volontera.

Delegaciji je predstavljen rad Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, rad Odjela za podršku žrtvama i svjedocima sa županijskih sudova u Rijeci i Zagrebu, uloga policije i policijsko postupanje prema žrtvama, predstavljen je rad Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116-006, koji je osnovan suradnjom Ministarstva pravosuđa i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, kao i rad Ženske sobe - centra za seksualna prava te aktivnosti na polju razvoja mreže organizacija civilnog društva koje pružaju pomoć i podršku žrtvama.

Delegaciji je organiziran i posjet Županijskom sudu u Zagrebu kako bi dobili informacije o institucionalnoj i pravnoj infrastrukturi za osiguranje prava žrtava.

Pisane vijesti | Pomoć žrtvama i svjedocima