Svečana dodjela zahvalnica pravnim osobama za suradnju s probacijskom službom

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Svečana dodjela zahvalnica pravnim osobama za suradnju s probacijskom službom/IMG_5702.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak, 16. veljače 2018. godine u Ministarstvu pravosuđa održana je svečana dodjela zahvalnica pravnim i fizičkim osobama koje su partneri i suradnici probacijske službe, a koje su probacijski uredi istakli kao primjere iznimno dobre suradnje u 2017. godini.

Ovo je već peta godina iskazivanja priznanja onima koji kao partneri i suradnici sudjeluju zajedno sa probacijskim službenicima u izvršavanju probacijskih poslova, a  osobito u organiziranju i izvršavanju rada za opće dobro.
Probacijska služba u okviru izvršavanja probacijskih poslova surađuje s tijelima državne vlasti, tijelima lokalne zajednice i drugim institucijama i organizacijama Rad s počiniteljima kaznenih djela često podrazumijeva različite intervencije i aktivnosti u njegovom lokalnom okruženju, pa probacijska služba radi realizacije istih aktivnosti uključuje lokalnu zajednicu sa svim njenim resursima.
Pomoćnica ministra za zatvorski sustav i probaciju gđa. Jana Špero istaknula je vrijednost koju ima suradnja s dionicima probacijske službe i dodijelila zahvalnice predstavnicima 24 pravne osobe koje dolaze iz različitih sustava: sustava zdravstvene i socijalne skrbi, policije, sudstva, nevladinih organizacija i drugih pravnih osoba, koje su tijekom 2017. godine doprinosile misiji probacijske službe, odnosno reintegraciji i resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela.

Pisane vijesti | Probacija