Svečano otvaranje novog zatvorenog Odjela za muške zatvorenike u Kaznionici u Požegi

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/16-12-2019-Svečano otvaranje novog zatvorenog Odjela za muške zatvorenike u Kaznionici u Požegi/IMG-d0b9893796cda4e018a4801cb05c6686-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Juro Martinović danas je u Kaznionici u Požegi otvorio novi zatvoreni Odjel za muške zatvorenike, sukladno postojećoj potrebi za dodatnim kapacitetima zatvorenog tipa u zatvorskom sustavu Republike Hrvatske.

Otvaranjem zatvorenog odjela za muške zatvorenike Kaznionica u Požegi  proširila je svoje kapacitete za dodatnih 50 kreveta. Proširenje kapaciteta dolazi uslijed manjka mjesta u zatvorenim dijelovima zatvorskog sustava  Republike Hrvatske s obzirom na aktualnu migrantsku rutu te blagom povećanju zatvorenika u cijelom sustavu tijekom proteklih godinu dana.
U Gradu Požegi nalaze se zatvor, kaznionica, odjel za maloljetnike i Odgojni zavod te je po brojnosti jedna od vodećih u hrvatskom zatvorskom sustavu.
Ministarstvo pravosuđa za prenamjenu poluotvorenog odjela u zatvoreni osiguralo je 766.000,00 kuna te je Kaznionica u Požegi iz vlastitih sredstava osigurala je 65.000,00 kn. Ukupni troškovi prenamjene poluotvorenog odjela u zatvoreni su iznosili 831.000,00 kuna.
Ustrojavanje zatvorenog Odjela neće zahtijevati novo zapošljavanje službenika te će se gotovo svi poslovi moći uspješno izvršavati prerasporedbom postojećih  službenika Kaznionice u Požegi.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav i probacija