Svečano otvaranje zgrade Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu u Selskoj ulici

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/12-07-2017-Svečano otvaranje-Selska/IMG_4426.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Zagrebu je u srijedu, 12. srpnja 2017. godine održano svečano otvaranje zgrade Kaznenog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. 

Dograđena i adaptirana zgrada namijenjena je za potrebe smještaja Kaznenog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu te će u njoj biti smješteno 128 pravosudnih dužnosnika i službenika.
 
Ovom prigodom prisutnima su se obratili ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, a svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i državni tajnici u Ministarstvu pravosuđa Josip Salapić i Juro Martinović, županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić, općinska državna odvjetnica Sanja Gospodnetić, sutkinja Natalija Glumičić Šćekić, zamjenica predsjednika Općinskog kaznenog suda u Zagrebu te pomoćnice ministra pravosuđa Vedrana Šimundža Nikolić i Sanda Kulić Makar.
 
Zgrada „E“ je bila dio „ Vozarske vojarne“ - momčadske zgrade izgrađene početkom prošlog stoljeća te je pod zaštitom konzervatorske struke, a nalazi se unutar kompleksa budućeg Trga pravde. Objekt je ostao unutar izvornih gabarita, osim dogradnje ulaznog dijela i rekonstrukcije krovišta na zapadnom pročelju.
Radovi su započeli u studenom 2015. godine, a Uporabna dozvola ishođena je 13. lipnja 2017. godine.
Sastoji se od podruma, prizemlja u kojem su dograđeni ulazni dio s portom, pisarnica, daktilo biro i uredski prostori, zatim prvog i drugog kata na kojima su smješteni uredski prostori, te potkrovlja gdje se nalaze pomoćni uredski prostori i sala za sastanke.
Neto površina iznosi 2.618 m2.
 
Rekonstrukcija je obuhvaćala potpunu sanaciju nosive konstrukcije (armirano-betonske tlačne ploče), potpunu izmjenu svih instalacija i to struje, vode, elektroinstalacija, lan mreža, izveden je priključak na gradski parovod, cijeli objekt je klimatiziran, zamijenjena je sva vanjska i unutarnja stolarija i bravarija, podignut razred energetske učinkovitosti na C, ugrađen je lift, izveden sanitarni čvor za invalidne osobe, uređen prostor u potkrovlju, sanirano pročelje i uređen okoliš te je izvedena protupožarna zaštita.
 
Zgrada je opremljena namještajem „Velinac“, a dio opreme izradila je i radionica Kaznionice u Lepoglavi.
 
Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je 18.276.095,02 kuna, a vrijednost opreme 576.345,09 kn, uključujući PDV.

Pisane vijesti