Svečano otvorenje i početak rada Stalne službe suda u Đurđevcu

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/03-09-2018-Svečano otvaranje Stalne službe suda u Đurđevcu/otvorenje_suda_đurđevac_03092018_119_jk.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je u ponedjeljak 3. rujna 2018. uz mnoge uzvanike svečano otvorio prostorije Stalne službe suda u Đurđevcu. 

Tim povodom ministar je istaknuo primarnu važnost otvaranja Stalne službe suda u Đurđevcu, a to je da bude isključivo na usluzi i što bliže građanima.

Predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić pojasnila je koji će se sve sudski poslovi moći od sad obavljati u Đurđevcu, a za koje se prije trebalo odlaziti u Općinski sud u Koprivnici.

Gradonačelnik grada Hrvoje Janči ukazao je na važnost rada stalne službe suda kao i o važnosti drugih službi koje su potrebne jednom gradu u ruralnoj sredini.

Predsjednik đurđevačkog gradskog vijeća Željko Lacković rekao je kako je novom sistematizacijom sudova napravljen jedan iskorak prema održavanju upravnih institucija i života na ruralnim područjima.

Na svečanosti je prisustvovao i dožupan Darko Sobota kao i mnogi drugi koji su izrazili zadovoljstvo ovim događajem.

Nakon svečanosti svi zajedno su obišli prostorije službe koje su u potpunosti uređene, opremljene novim namještajem te spremne za početak rada.

Pisane vijesti