Svečano zatvaranje projekta IPA 2011 „Jačanje vladavine prava“

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Zatvaranje projekta IPA 2011_Jačanje vladavine prava_Makedonija 30 listopada 2017/Zatvaranje IPA 2011_Jacanje vladavine prava_Makedonija 30 10 2017.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik dr. sc. Kristian Turkalj s predstavnicima Ministarstva pravosuđa RH sudjelovao je 30. listopada 2017. u Republici Makedoniji na konferenciji povodom svečanog zatvaranja projekta  IPA 2011 „Jačanje vladavine prava“.

Ministarstvo pravosuđa RH u ovom je Twinning projektu sudjelovalo zajedno s Ministarstvom pravosuđa Republike Latvije. Cilj projekta bio je unaprijeđenje rada Ministarstva pravosuđa Republike Makedonije i rada radne skupine za Poglavlje 23. kroz jačanje administrativnih kapaciteta i učinkovitosti ustrojstvenih jedinica ministarstva.
 
Implementacija projekta započela je u siječnju 2016. godine. Projekt se sastojao od 3 komponente, a Ministarstvo pravosuđa RH bilo je nositelj Komponente 1  „Jačanje kapaciteta Ministarstva pravosuđa za obavljanje poslova u pretpristupnom i postpristupnom razdoblju pridruživanja EU i razvoju sveobuhvatnog IT rješenja za pristup zakonodavstvu“. U provedbi aktivnosti sudjelovalo je 16 hrvatskih stručnjaka koji su, sukladno twinning ugovoru, prenosili hrvatska iskustva iz područja organizacije i informatizacije pravosuđa, strateškog planiranja i uspostave sustava za praćenje predmeta kao i iskustva iz pregovaračkog procesa u poglavlju 23. „Pravosuđe i temeljna prava“ te znanja i iskustva u pripremi i provedbi EU projekata.

Pisane vijesti | Projekti