Tim za psihološke krizne intervencije provodi Tečaj prevencije i ublažavanja stresa za vojne psihologe MORH-a

  • Slika /slike/IMG_6310.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uprava za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave je organizator i domaćin Tečaja za vojne psihologe iz MORH-a i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Suradnja Tima za psihološke krizne intervencije, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Ministarstva pravosuđa i uprave i vojnih psihologa MORH-a i Oružanih snaga RH, započela je 2019. godine kroz zajedničku edukaciju u području provedbe psiholoških kriznih intervencija.

Dana 8. travnja 2024. godine započeo je tečaj „Kognitivne terapije pune svjesnosti usmjerene na stres“ koji će se provoditi u prostoru Centra za izobrazbu kroz devet jednodnevnih radionica u periodu od travnja do lipnja 2024.

Tečaj će voditi članice Tima za psihološke krizne intervencije, psihologinje Bernardica Franjić - Nađ i Đulijana Badurina - Sertić.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić, otvorio je tečaj, uz predstavnicu MORH-a brigadirku Amaliju Petrić iz Uprave za ljudske potencijale MORH-a i voditelja Odjela za psihološku potporu službenicima zatvorskog sustava i probacije Zorana Šimića.

Tečaj predstavlja primjer kontinuirane i uspješne međuresorne suradnje u cilju jačanja resursa i učinkovitijeg funkcioniranja specifičnih stručnih službi unutar državne uprave.
 



Pisane vijesti