Treće izmjene i dopune Pisma suglasnosti o provedbi zakona između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/SAD - potpisivanje Sporazuma/Potpisivanje Sporazuma_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković  susreo se danas,  1. rujna 2017. godine s veleposlanicom SAD u RH, Julietom Valls Noyes te je u Ministarstvu pravosuđa održana svečana ceremonija potpisivanja Treće izmjene i dopune Pisma suglasnosti o provedbi zakona između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Pismo suglasnosti o provedbi zakona između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država potpisano je u Zagrebu, 26. rujna 2012. godine s ciljem uspostavljanja i potpore projektu Regionalne inicijative u području pravosuđa namijenjenom jačanju vladavine prava, poboljšanju kapaciteta sustava kaznenog pravosuđa u jugoistočnoj Europi, sprječavanju i suzbijanju prekograničnog i organiziranog kriminala, kao i korupcije te promicanju održive pravne reforme kojom se unaprjeđuje odgovornost, transparentnost i usklađenost s europskim standardima. Vlada Republike Hrvatske i Vlada Sjedinjenih Američkih Država obvezale su se na godišnje poduzimanje radnji i ulaganje sredstava.
 
Zbog važnosti projekta Regionalne inicijative u području pravosuđa i posljedičnog povećanja dodijeljenih financijskih sredstava, te ujedno i nastale potrebe vremenskog produljenja njegovog trajanja, Trećom izmjenom i dopunom Pisma suglasnosti, koju su tijekom ovog sastanka potpisali ministar Bošnjaković i veleposlanica Valls Noyes, osiguran je pravni okvir neophodan za nastavak projekta.
 
U okviru sastanka ministar Bošnjaković je razgovarao i s posebnim izaslanikom za pitanja holokausta Državnog tajništva Sjedinjenih Američkih Država, g. Thomasom Yazgerdijem te je iskorištena prilika da se rasprave određeni aspekti povrata oduzete židovske imovine.

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci