Uvid u potpise birača koji su proglašeni nevažećim

Predstavnicima Građanske inicijative "Narod odlučuje" o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" omogućuje se uvid u potpise birača koji su proglašeni neispravnim, odnosno nevažećim prema Izvješću Povjerenstva o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „Narod odlučuje“ o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i „Narod odlučuje“ o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“.

Građanske inicijative mogu odrediti do deset predstavnika po referendumskom pitanju radi ostvarivanja uvida. 

Zainteresiranoj javnosti, odnosno potpisnicima iz zahtjeva građanskih inicijativa omogućuje se uvid u njihove potpise koji su proglašeni neispravnim, odnosno nevažećim prema Izvješću Povjerenstva o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „Narod odlučuje“ o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i „Narod odlučuje“ o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“.
 
Zahtjeve je potrebno dostaviti na obrascima isključivo elektroničkim putem na e-adresu: uvid-potpisi@uprava.hr do 26. listopada 2018. godine.

Uvid se ostvaruje sukladno propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.

Neće se razmatrati nepotpuni zahtjevi i zahtjevi koji nisu dostavljeni na utvrđenim obrascima:
  • Obrazac za zahtjev za uvid predstavnika građanske inicijative – Prilog 1.


Stranica