Prezentacija rezultata Erasmus + projekta „Virtualna realnost u kontekstu tretmanskih vještina“

  • Slika /slike/Projekti/Erasmus/Virtualna realnost u kontekstu tretmanskih vještina/Erasmus_vurtualna realnost_slika1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu pravosuđa i uprave 29. rujna 2023.  je održana prezentacija rezultata Erasmus + projekta „Virtualna realnost u kontekstu tretmanskih vještina“.

Sudionike je uvodno pozdravio načelnik Sektrora za probaciju koji je naglasio kako je ponosan na činjenicu da je Sektor za probaciju prvi u Ministarstvu pravosuđa i uprave samostalno pripremio, aplicirao, dobio i proveo Erasums + projekt. Na prezentaciji rezultata projekta sudjelovalo je preko 30 stručnjaka iz zatvorskog sustava, probacije, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Državne škole za javnu upravu, Centra za izobrazbu zatvorskog i probacijskog sustava i dr. Voditeljica projekta Vesna Zelić Ferenčić prezentirala je projektne aktivnosti, radnu bilježnicu koja je jedan od rezultata projekta te edukacijski materijal, scenarije namijenjene edukaciji stručnjaka prilagođene korištenju u VR okruženju koji je dostupan na web-u. Također je istaknula odličnu suradnju sa Agencijom za mobilnost i programe Europske unije tijekom realizacije projektnih aktivnosti.

Partnerski projekt između Hrvatske i Rumunjske otvorio je vrata korištenju novih tehnologija, s posebnim naglaskom na VR, u edukaciji stručnjaka, ali i rada s osuđenicima s ciljem uspješnije rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije osuđenika.