Gostovanje ministra Bošnjakovića u Dnevniku Nove TV

Slika slike/novi osj/minibago.png

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković gostovao je 22. travnja u Dnevniku Nove TV i odgovarao na pitanja o izboru novog Glavnog državnog odvjetnika i zastarnim rokovima u predmetima pod posebnom pozornosti hrvatske javnosti.

"Sutra ćemo na Vladi donijeti odluku o osnivanju posebnog povjerenstva koje će, sa kandidatima koji su se javili na javni poziv, obaviti razgovor. U povjerenstvu će biti premijer i još pet ministara čiji su resori vezani uz rad Državnog odvjetništva. Nakon što se obave razgovori sa svim kandidatima steći ćemo cjelovitiju sliku na temelju koje će Vlada donijeti odluku kojeg kandidata će predložiti Saboru", izjavio je, između ostalog, ministar Bošnjaković napominjući da je propisano da se predloži samo jednog kandidata, a da Vlada želi obaviti razgovor sa svima.

Na pitanje o radu sudova u vrijeme COVID-19 ministar Bošnjaković je naveo da je rad sudova poprilično ograničen ovim uvjetima u kojima se kao društvo nalazimo i da se rasprave zakazuju u hitnim predmetima vezanim rokovima. 
"Ova situacija ne traje toliko dugo da bi zastarni rokovi mogli doći u pitanje. Mi nemamo velikih predmeta, koliko sam razgovarao s predsjednicima sudova, gdje postoji opasnost od zastare te u ovom trenutku nema potrebe za donošenjem zakona", naveo je ministar Bošnjaković na pitanje o opasnosti od zastara u predmetima pod posebnom pozornosti hrvatske javnosti.



Izvor: Nova TV

Pisane vijesti