Investicije Ministarstva pravosuđa na šibenskom području

Slika /slike/vijesti naslovnica/Investicije na šibenskom području_2.png

U petak, 7. travnja 2017. godine državna tajnica Maja Grubišin održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem.

Tema sastanka bila je suradnja Grada Šibenika i Ministarstva pravosuđa na projektu obnove i osposobljavanja prostora potkrovlja u zgradi Županijskog suda u Šibeniku, i to s ciljem preseljenja Prekršajnog suda te Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku u navedene prostore. Također, razgovaralo se o Stalnoj službi u Šibeniku Trgovačkog suda u Zadru. 
 
Ministarstvo pravosuđa tijekom 2017. godine provodi niz investicija na šibenskom području u cilju osiguranja adekvatnih radnih uvjeta za pravosudne dužnosnike, službenike i namještenike. 
 
U tijeku je sanacija sustava grijanja i hlađenja na zgradi Županijskog suda u Šibeniku čija je ukupna vrijednost 1.206.000,00 kuna. Završetak radova očekuje se tijekom svibnja 2017. godine.
 
Također je u tijeku izgradnja glavnog projekta instalacija prirodnog plina potrebnog za izvođenje plinskog priključka za potrebe Županijskog suda u Šibeniku te Kaznionice i zatvora u Šibeniku čija je ukupna vrijednost 28.750,00 kuna.
 
Nakon što se izradi glavni projekt instalacije prirodnog plina potrebno je izraditi i manji arhitektonsko-građevinski projekt te ishoditi suglasnost konzervatora, a potom se može pristupiti javnoj nabavi za provođenje postupka izvođenja plinskog priključka za Županijski sud u Šibeniku te Kaznionicu i zatvor u Šibeniku. Cilj ovog projekta je da se, kao glavni energent, počne koristiti prirodni plin kako bi se ostvarila energetska ušteda te povećala energetska učinkovitost.

Proveden je postupak bagatelne javne nabave za izradu projektne dokumentacije adaptacije i rekonstrukcije potkrovlja Županijskog suda u Šibeniku. Zaprimljeno je 10 ponuda te je trenutno u postupku izbor najprihvatljivije ponude.
 
U odnosu na prostore u potkrovlju zgrade suda, kada se izradi projektna dokumentacija te ishode sve potrebne dozvole pristupit će se izvođenju radova čime će se dobiti dodatnih 2.000 m2 za potrebe smještaja pravosudnih tijela na šibenskom području.
 
Državna tajnica Maja Grubišin naglasila je, na kraju sastanka, kako ovakva konstruktivna suradnja s Gradom Šibenikom, ali i ostalim gradovima s kojima surađuje Ministarstvo pravosuđa (Osijek, Pula, Varaždin i drugi), pokazuje kako lokalne zajednice mogu pridonijeti poboljšanju kapaciteta i podizanju standarda rada pravosudnih tijela. Centralizacija administrativnih te materijalno-financijskih poslova u jedno središte dokazano donosi uštede u poslovanju te olakšava funkcioniranje pravosudnog sustava.

Novim prostorima i ulaganjem u priključivanje na prirodni plin, pravosudno područje Grada Šibenika bit će opremljenije i racionalnije u svom funkcioniranju, a uštede koje će se time postići mogu biti prenamijenjene na druga područja kao što je edukacija sudaca, sudskih savjetnika i službenika.

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa