Ministar Malenica: Nastojimo osigurati što učinkovitiju javnu upravu i nastavljamo raditi u tom pravcu

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2019/5 rujan 2019/Dubrovnik/dbk.png

Ministar uprave Ivan Malenica sa suradnicima održao je sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem te predstojnikom Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Baldom Pušićem na temu preuzimanja poslova Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na sastanku se raspravljalo o usklađivanju ustroja Županija sa povjerenim poslovima Ureda državne uprave, Sporazumu o preuzimanju povjerenih poslova i službenika i namještenika, planiranju sredstava za financiranje povjerenih poslova u proračunima za 2020. godinu, definiranju hodograma aktivnosti oko tehničkih prilagodbi povjerenih poslova i ostalih pitanja vezanih za povjeravanje tih poslova.

”U narednom razdoblju od Županija se očekuje da izmjeni svoje opće akte, da uklopi te poslove u svoje unutarnje ustrojstvo te da prihvati državne službenike koji će od 1. siječnja postati zaposlenici Županije. Građani će ovu reformu osjetiti najviše po tome što više neće morati obilaziti dva različita tijela za neke stvari nego ostvariti svoja prava na jednom mjestu. Od 1. siječnja Županija će također moći koristiti e-pristojbu te putem POS-ovih uređaja naplaćivati i pristojbe i naknade koje su se naplaćivale kroz određene druge oblike. Nastojimo osigurati što učinkovitiju javnu upravu i nastavljamo raditi u tom pravcu”, rekao je ministar Malenica.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je sastanak bio koristan i dobar te kako Županija veoma cijeni ovakvu decentralizaciju i povjeravanje poslova ‘bliže građanima’.

”Razgovarali smo o onome što nas očekuje, važno nam je da se riješi stabilno financiranje i da što više ujednačimo standard zaposlenika Ureda državne uprave koji je trenutno nešto niži od standarda zaposlenika u Županiji. Vjerujem da ćemo postići suglasnost, mi taj posao želimo preuzeti.

Ministarstvo uprave je dobro pripremilo sve zakonske pretpostavke i s početkom 2020. godine imat ćemo sve odgovarajuće odluke”, rekao je župan Dobroslavić.
 

Stranica