Ministar Malenica u emisiji Otvoreno

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/21-9-2020 -Otvoreno-HRT/1.jpg
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica gostovao je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno gdje je raspravljao o aktualnim temama

Upitan o rezultatima istraživanja Barometra glede stava građana o korupciji, ministar je odgovorio:

„Mi kao Vlada i Ministarstvo pravosuđa i uprave preventivno, ali i represivno se trudimo smanjiti i suzbiti korupciju. Radimo i radit ćemo to nizom izmjena zakonskih propisa, donošenjem strategija i jačanjem neovisnih tijela“, kazao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Ministar Malenica napomenuo je da se prilikom imenovanja na određene dužnosti vrše sigurnosne provjere i da je to alat kojim se može utvrditi o kakvim se osobama radi, te dodatno pojasnio kako nakon toga trenutno ne postoji način na koji se može saznati što osoba ispod vas radi na svojoj poziciji.

Osvrnuvši se na kodeks za hrvatske zastupnike, ministar je kazao:

„Vjerujem da će Sabor uskoro pokazati inicijativu i donijeti takav kodeks“, zaključio je ministar pravosuđa i uprave.

Uz ministra Malenicu, gostovali su Vanja Marušić, ravnateljica USKOK-a, Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnih glavnog ravnatelja policije, Davor Derečinović, Pravni fakultet u Zagrebu te Marin Mrčela, predsjednik GRECO-a i zamjenik predsjednika Vrhovnog suda u Republici Hrvatskoj.

Snimku cijele emisije možete pogledati na službenoj stranici HRT-a

Izvor: HRT

Pisane vijesti